2014 03 16 /2014 03 17

Lietuvių komanda „The Mint 400“ varžybose užėmė antrą vietą

JAV prie Las Vegaso vykstančiose bekelės varžybose „The Mint 400“ lietuvių ekipažas užėmė antrą vietą savo klasėje. Preliminariais duomenimis, savo klasės lyderiui jie pralaimėjo pusantros minutės.
„The Mint 400“ varžybos
„The Mint 400“ varžybos / Lietuvių komandos nuotr.

„Po 300 mylių vis dar buvome pirmi ir turėjome 16 minučių persvarą prieš artimiausią persekiotoją, tačiau fortūna pasiuntė mums išbandymą. Sudaužėme ratą ir jį nuimti mums prireikė 20 minučių“, – pasakojo lietuvių komandos atstovas Ąžuolas Žadeika.

Praėjusiais metais lietuvių komanda savo klasėje taip pat liko antra, tačiau šiemet dalyvavo vienoje galingiausių – „Trophy Truck“ – klasėje.

Lietuvių komandos nuotr./„The Mint 400“ varžybos
Lietuvių komandos nuotr./„The Mint 400“ varžybos

„Tai yra sportas ir laimi tas, kas pirmas pasiekia finišą“, – nenusiminė Ą.Žadeika.

Bendroje „The Mint 400“ įskaitoje, preliminariais duomenimis, pirmą vietą užėmė Andy McMillinas, antras liko Tavo Vildosala, trečias – Danas McMillinas.

Atnaujinta pirmadienį, 8:48

Pateikiame Ą.Žadeikos komentarą apie varžybas:

Jau po apdovanojimų, tad galime patvirtinti, kad esame antri klasėje.

Pačios varžybos buvo labai smagios ir įtemtos. Kaip ir visose varžybose, netrūko intrigų... Startavome rikiuotes gale, tad teko skintis kelią pilna ta žodžio prasme lenkiant vienaą automobilį po kito... Kaip sakoma, kelias  link pergalės buvo dulkėtas.

Vietomis teko pasikliauti tik navigavimo sistemos tikslumu, nes matomumas buvo toks, kad nemateme ne tik kelio, bet ir savo automobilio priekio. Per pimas 50 mylių apsipratome su automobiliu pradėjome kovą dėl aukščiausių pozicijų. Vis didinome ir didinome greiti ir jau po 100 mylių buvome ketvirti, po 200 buvome antri ir jau po 250 mylių issiverzeme į pirmą vietą, nuvažiavus 300 mylių turėjome 16 minučių persvarą prieš artimiausią varžovą ir kai jau atrode, kad beliko tik palaikyti tempą, ties 351 mylia prakirtome ratą ir sulankstėme ratlankį. Taip, kad stabdžių apkaba trukdė jį nuimti... Teko 25 min pavargti, kad vietinių irankių pagalba (akmenų) tiesiog jį nudaužyti vis prasukant... Tuo metu pralenkė mus vienas varžovas ir per likusias  40 mylių net ir važiuojant „va bank“ nepavyko atlošti prarasto laiko.

Važiuojant maksimaliu tempu teko patirti ir įspudingiausius šuolius... Kalbėdami apie kelis, varžybų organizatoriai komentavo: „Šie vyrukai bepročiai... Jie darė neįmanomus dalykus, kad šiandien užliptų ant šios pakylos“.

Pirmai vietai pralošėme 3 minutes ir 15 sekundžių... per 400 mylių tai tik akimirka. Bet kaip sakoma, laimi tas, kas kerta finišo liniją pirmas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius