Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje kitąmet vyks vandens „Formulės-2“ pasaulio čempionato etapas

Spalio pabaigoje Monake vykusioje tarptautinės motorlaivių federacijos asamblėjos metu buvo nuspręsta, kad kitų metų rugpjūčio mėnesį Lietuvoje pirmą kartą bus organizuojamas vandens „Formulės 2“ (F2) pasaulio čempionato etapas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Kateris

 Šiais metais Zarasuose jau vyko F2 Europos čempionatas. Jo organizatoriai prisipažįsta, kad tai įvyko „per stebuklą“: paskutiniu momentu Italijoje buvo atšauktos varžybos, niekas nedrįso apsiimti per du mėnesius jų organizuoti. Tačiau sulaukęs pasiūlymo nė kiek nesudvejojo tik pirmus metus šioje klasėje plaukiantis Edgaras Riabko.

„Varžybose dalyvauju nuo dešimties metų, žinau, kaip jos turi būti organizuojamos, koks turi būti tvenkinys, kokia reikalinga infrastruktūra, kad tiek sportininkai, tiek žiūrovai būtų patenkinti, - kalbėjo E. Riabko. – Subūriau gerą komandą, pasiryžau įveikti visas kliūtis. Atvykęs į Zarasus pamačiau, jog Zaraso ežeras yra tinkamas varžyboms. Buvau šiltai sutiktas miesto mero Nikolajaus Gusevo ir visos Zarasų miesto savivaldybės darbuotojų. Visų pastangomis, manau, padarėme didelį darbą, įgijome daug patirties ir noro organizuoti pasaulio čempionato etapą, esu pasiruošęs padaryti viską, kad kitais metais būtų dar geriau“.

Zarasų miesto meras prisipažino, kad iš Monako atkeliavusi žinia tikrai pradžiugino. „Žinoma, kad džiaugiamės. Šiais metais pirmą kartą Lietuvoje organizavome tokį renginį. Šiek tiek buvo baugoka, bet suorganizavome viską sėkmingai, - kalbėjo N.Gusevas. – Renginys sutapo su mūsų miesto gimtadieniu. Sulaukėme nemažai žmonių, vaizdas buvo tikrai geras, žmonėms patiko. Manau, pasaulio čempionatas pritrauks jų dar daugiau. Skambės Zarasai“.

Asmeninio archyvo nuotr./Nikolajus Gusevas
Asmeninio archyvo nuotr./Nikolajus Gusevas

Meras pabrėžė, kad organizatoriams padėjo šiais metais, neabejotinai padės ir kitais. „Priėmėme ryžtingą sprendimą, kadangi šiais metais renginys pasiteisino, - sakė N.Gusevas. – Ar pats norėčiau pralėkti su sportine valtimi? Esu žmogus nuo sporto, todėl būtų visai įdomu, nes man patinka ekstremalūs reiškiniai“.

Lietuvos motorlaivių federacijos prezidentas Edmundas Janauskas pasakojo, kad Lietuva asamblėjos metu konkuravo su šešiomis valstybėmis dėl teisės organizuoti pasaulio čempionato etapą. „Tačiau šių metų mūsų organizuotas Europos čempionatas buvo įvertintas puikiai. Jį gyrė ir sportininkai, todėl buvo nuspręsta suteikti mums šansą organizuoti ir aukštesnio lygio renginį“, - sakė E.Janauskas.  

Jis pasidžiaugė, kad kartu su F2 pasaulio čempionato etapu Zarasuose bus organizuojamas ir FR1000 gliserių klasės Europos čempionato etapas. „Šioje klasėje turime tris Lietuvos atstovus: Rolandą Kavaliauską, Tomą ir Gintarą Marcinkus. Žiūrovams bus kuo pasigrožėti, nes šie laivai išvysto netgi 160 km/val. greitį“, - pranešė Lietuvos motorlaivių federacijos prezidentas.

Jau yra žinoma tiksli renginio data: motrolaivių sporto mėgėjai ekstremaliomis lenktynėmis galės džiaugtis kitų metų rugpjūčio 27-28 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius