Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos drifto karalius Andrius Vasiliauskas Dubajuje sukūrė mažą stebuklą

Daugkartinis Lietuvos drifto karalius Andrius Vasiliauskas ir jo 1000 arklio galių BMW vietoje nestovi – pasiekęs visus įmanomus tikslus tėvynėje, šiemet kaunietis nori pademonstruoti savo sugebėjimus pasaulyje.
Andrius Vasiliauskas dalyvavo „Extreme Drift-Allstars“
Andrius Vasiliauskas dalyvavo „Extreme Drift-Allstars“ / A.Vasiliausko ir „Extreme Drift-Allstars“ nuotr.

Žinia, jog Andrius dalyvaus „Extreme Drift-Allstars“ pasaulio čempionate buvo slepiama net kelis mėnesius. Pasiūlymas keliauti su varžybų karavanu aplink planetą buvo pateiktas dar rudenį ir tai pasiūlymas, kurio sulaukiama kartą gyvenime.

„Šiais metais nutariau nebevažiuoti Lietuvoje, vien dėl to, kad čia nepatobulėsiu – varžydamasis visą laiką prieš tuos pačius varžovus, neįgysiu naujų įgūdžių. Iš tikro jau pakaks būti Lietuvos čempionu, esu tris metus Lietuvos drifto karalius ir jau degu noru išvaziuot kažkur kitur. Šiais metais žadu važiuoti pilną Extreme Drift-Allstars pasaulio taurės sezoną, stengsiuos tiek kiek pajėgsiu ir mėginsiu atiduot visą save ir siekti pačių geriausių rezultatų. Labai prašau visų palaikyti mane, padėt kovot dėl Lietuvos vardo garsinimo svetimose šalyse, kiekvieno palaikymas man yra labai svarbus”, – sakė Andrius.

Jau pakaks būti Lietuvos čempionu, esu tris metus Lietuvos drifto karalius.

Pakrovęs savo automobilį ir vieną dėžutę atsarginių dalių į laivą, Andrius nekantriai laukė kelionės dienos. Vos atvykus į Dubajų, kur vyko pirmasis etapas, vaizdas atėmė kvapą: auksu spindinti valstybė, gatvėmis riedantys „super – automobiliai“, palmės ir be abejo – „Yas Marina“ Formulės-1 trasa, kurią pamatęs Andrius suprato, jog galės važiuoti ja pilnai nuspaudęs dešinę koją.

Užstrigęs kuro siurblys

Į trasą atkeliavus automobiliams, buvo atrastas netikėtas gedimas – užstrigo kuro siurblys. Kaip tai galėjo įvykti degalų sklidiname bake, vaikinas nesuprato, tačiau nieko nelaukdamas ėmėsi darbo ir netrukus į trasą išriedėjo sveiku bolidu.

Pabandžius trasą „saugiu režimu“, komandos mechanikas Valdas pasiūlė šiek tiek „atsukti kraną“. Perprogramavus variklio valdymo kompiuterį, Andriaus akyse it dolerio ženklai animaciniame filmuke suspindėjo užrašas – 1000 AG.

Tobulas „Yas Marina“ asfaltas ir kitos sąlygos leido atskleisti visą technikos ir Andriaus potencialą.

Tobulas „Yas Marina“ asfaltas ir kitos sąlygos leido atskleisti visą technikos ir Andriaus potencialą, tad jau po pirmųjų bandymų įveikti trasą, vaikinas tapo vietine įžymybe: „Grįžtame į techninę zoną ir visų akys nukreiptos į mus: pribėga minia, klausia iš kur mes tokie, kokia gamykla sukūrė šitą mašiną. Sakom, kad From Lithuania, mums atsako – Ukraine?. Niekas jokios Lietuvos ten negirdėjęs ir faktas, kad ėmėme ir stipriai dūmais užtemdėme jų tobulą trasą liko atmintyje. Visi stipriausi ir galingiausi oligarchai, princai ir šeichai pradėjo minėt mano vardą ir sunkiai ištariamą pavardę.”

Visi stipriausi ir galingiausi oligarchai, princai ir šeichai pradėjo minėt mano vardą ir sunkiai ištariamą pavardę.


Antroji nemaloni situacija įvyko treniruotėms įpusėjus – Andriui sutikus visa sezoną dalyvauti pasaulio čempionate, organizatoriai pažadėjo jį aprūpinti čempionato rėmėjo gaminamomis padangomis, tačiau šis pažadas greitai subliuško ir teko suktis kaip išmanytam: “Viena, man reikalingo išmatavimo padangos ten kainuoja 300 eurų. Tą išgirdęs gerokai nuliūdau, nes tai reiškė, jog 600 eurų išleisiu per du – tris trasos ratus, o tokio biudžeto sau leisti negalėjau. Tačiau anksčiau padarytas įspūdis atsipirko ir netrukus suradome pagalbininkų, kurie padėjo mums gauti pigiausių šalyje padangų ir tęsti savo pasirodymą”, – dalinosi įspūdžiais Andrius.

Mažas stebuklas Dubajaus drifto trasoje

Užsitikrinęs padangų tiekimą, Lietuvos drifto čempionas stojo prie starto linijos. Po trijų kvalifikacijos važiavimų, jis sukūrė mažą stebuklą – užėmė antrą vietą kvalifikacijoje! To iš mažos šalies atkeliavusio piloto nesitikėjo niekas, tačiau džiugesys netruko ilgai. Stojęs į pirmąjį porinį važiavimą, Andrius nusiteikė kovingai ir „paspaudė“ iš peties – dar starte palikęs stovėti savo oponentą, gerai žinomą vietinį pilotą su nauju „Mustang“ bolidu, Andrius šovė į priekį, trasą skandindamas dūmuose. Deja, pasiekęs vieną iš lėtesnių posūkių, Andrius apsisuko, o tai drifte reiškia pralaimėjimą.

„Top 16 kovoje tai buvo mano klaida – persistengiau. Dėl nuo senų laikų užsilikusios psichologinės problemos, visada trasą mėginu įveikti viena pavara ir taip gavosi, kad važiuodamas itin lėtu posūkiu, važiavau ketvirta pavara – realus greitis buvo iki 50 km/h, o ratai tuo metu galėjo suktis iki 260 km/h. Todėl ir apsisukau, praradęs tvirtą sukibimą. Nenorėjau keisti pavaros, nes su standartine pavarų dėže sunku ją greitai ir tiksliai pakeisti, o finansinių galimybių sumontuoti sportinę pavarų dėžę šiuo metu nėra. Apsisukęs aš per daug nesijaudinau, nes komandos mechanikas Valdas per raciją pranešė, kad priešininkas tris kartus padarė grubias klaidas ir važiavo tiesiai, tad nusiteikiau, kad bus 0-0 ir viskas pastatyta ant antrojo važiavimo. Startavęs jame, puikiai mačiau, jog varžovas pasitiesino ir tai atliko ne vieną kartą, tad versija, jog bus skirtas pakartojimas atrodė aiški", – pasakoja lietuvis.

Nepalankus teisėjų sprendimas

Grįžus į techninę zoną, teisėjai preliminariai patvirtino, jog bus skirtas pakartojimas, tačiau praėjus keletui minučių, gerai žinomas ir itin stiprią rėmėjų paramą turintis vietinis pilotas buvo pripažintas nugalėtoju. Abstulbęs Andrius nukeliavo iki teisėjų bokštelio, kur niekas net nebandė su juo kalbėtis ar žiūrėti filmuotos medžiagos iš jo bolido.

“Ant stalo pamačiau teisėjų protokolą, kur aiškiai matėsi, jog pirmo važiavimo rezultatas yra 10:0 varžovo naudai, o antrasis važiavimas įvertintas 0:10 mano naudai, tada nubrauktas ir įvertintas 1:9, taigi varžovas vienu tašku laimi.”

Nieko nepešęs Andrius nukeliavo iki itin įtakingo vietinio vairuotojo ir paklausė jo, ar jis važiavo tiesiai. Šis pripažino klaidą, tačiau pakartoti važiavimo nesutiko, sakydamas, kad geriau liks negarbingu dalyvių tarpe, tačiau užsitikrins geresnę poziciją galutinėje įskaitoje ir taip pamalonins savo rėmėjus, bei vietinius fanus: „Nueinu pas varžovą, rodau jam filmuką ir klausiu ar jam čia viskas tvarkoje su jo važiavimu – jis sako sorry, man kitaip nesigauna, bet teisėjai nematė. Pasiūlau pervažiuot važiavimą, jis nesutinka. Beliko pasakyt jam, kad jis bailys ir baigti savo pasirodymą”, – aistringai pasakoja Andrius.

Nelaimingai startavęs pirmame etape, Andrius nenuleidžia rankų ir jau laukia antrojo etapo varžybų, kurios įvyks Londone. Čia, jau tarp Europos sienų lietuvis žada užtikrintai pademonstruoti savo potencialą. Varžybos įvyks "Lydden Hill" trasoje, gegužės 1-2 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius