-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kartingo meistrai jėgas išmėgins Smalininkuose

Jau šį savaitgalį, birželio 19-120 dienomis, Lietuvos kartingo čempionato dalyviai jėgas išmėgins atsinaujinusioje Smalininkų kartingo trasoje. Joje vyks dvigubas (trečias ir ketvirtas) čempionato etapas, o kartu startuos ir „Baltijos taurės“ lenktynės, todėl renginyje tikimasi sulaukti didelio skaičiaus lenktynininkų.
Kartingų varžybose
Kartingų varžybose / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Kartingai

Atnaujinta Smalinikų kartingo trasa

Praėjusių metų pabaigoje pradėtas renovuoti Smalininkų kartodromas jau pasiruošęs priimti azarto išsiilgusius lenktynininkus. Kartodromą jau išmėgino „Kart-live“ ir „ArtKart“ lenktynių serijų dalyviai.

Trasoje nulieta nauja asfalto danga, sutvarkyta aplinka. Kartodromas turi nemažai greitų posūkių, o ilgos tiesiosios leidžia kartams išvystyti gana didelį greitį. Trasoje patogiai jausis ir lenktynes stebintis kartingo gerbėjai – jiems įrengtos žiūrovų tribūnos, iš kurių aiškiai matomas visas kartodromas.

„RKV Racing“ kartingo komandos iniciatyva gerokai patobulinta kartingo trasa džiaugiasi ne tik lenktynininkai, bet ir Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Ramūnas Savickas. „Siekiame visus sportininkus suburti po viena LKF vėliava, kad visi turėtų galimybes sportuoti. Atnaujintas Smalininkų kartodromas yra dar vienas stiprus žingsnis į priekį link tikslo“,- teigė kartingo federacijos vadovas.

Čempionate dominuoja praėjusio sezono lyderiai

Preztižiškiausioje Lietuvos kartingo varžybų serijoje dėl nugalėtojo vardo lenktynininkai varžosi septyniose klasėse: „Raket“, „ROK“, „KZ2 plius“, „Rotax Max“, „Laisva 125 cm“, „M-125“ ir „BMW Formulė Mini“.

„Raket“ klasėje kol kas po praėjusių dviejų etapų lyderius išskirti gana sunku. Joje rungiasi daug pajėgių lenktynininkų, todėl galutinis varžybų rezultatas visada išlieka neprognozuojamas. Pirmajame etape nugalėjo Simas Tankevičius, tačiau antrajame savo oponentus pranoko Ignas Dagilis.

Tarp „ROK“ variklius naudojančių lenktynininkų kol kas šalies čempionate geriausiai sekasi Ignui Gelžiniui. „KZ2 plius“ klasė taip pat turi aiškų lyderį – Martyną Tankevičių. Pastarasis sportininkas buvo nepavejamas ir 2009 metais.

Tarp dalyvių, naudojančių “Rotax Max” techniką, pirmajame Lietuvos kartingo čempionato etape geriausiai sekėsi Simui Juodviršiui. Dėl patirtos traumos lenktyninkas buvo priverstas praleisti antrąsias varžybas, kuriose neįveikiamas buvo Matas Kiznis.

„Lietuvos kartingo taurės“ įskaitoje lenktyniaujančioje „Laisvoje 125 cm“ klasėje įvykiai klostosi gana nepastoviai. Pirmose čempionato lenktynėse Aukštadvaryje labai greitas buvo Osvaldas Glebavičius, tačiau antrosiose dominavo Anton Abragimovič ir Deividas Zujus. „M-125“ klasėje greičiu išsiskiria Lukas Neicelis bei Andrius Misiūnas.

„BMW Formulė Mini“ klasė, kurioje varžosi patys mažiausi 7-12 metų sportininkai, debiutavo tik atrajame čempionato etape. Kol kas tarp jaunųjų lenktynininkų geriausiai sekasi Gustui Grinbergui, nors nuo jo minimaliai atsilieka ir Markas Bukinas.

Numatoma, jog šeštadienį ir sekmadienį vyksiančių varžybų Smalinkuose kvalifikaciniai važiavimai prasidės 11 val., pusfinaliai – 13 val. ir finaliniai važiavimai – 15.30 val. Apdovanojimų ceremonija numatoma 19.10 val. Tiek lenktynininkai, tiek žiūrovai yra kviečiami ir į koncertą, kuris vyks šeštadienį 19.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius