Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kartingo meistrai pradėjo kovą dėl kelialapio į „Rotax Max“ pasaulio taurės finalą

Savaitgalį netoli Rygos esančioje „333“ lenktynių trasoje vyko „Pro-Kart“ turnyro pirmasis etapas. Kartu tai buvo ir pirmasis „Rotax Max“ lenktynių etapas, kurio laimėtojas gaus kelialapį į pasaulio taurės finalines varžybas. Pernai šias lenktynes laimėjo lietuvis Simas Juodviršis.
Rokas Baciuška
Rokas Baciuška / „RKV-Racing” nuotr.

Sportininkai kovojo trijose „Rotax Max“ klasėse: DD2, DD2 Junior ir DD2 Senior. DD2 klasės įskaitoje kovėsi du lietuviai „RKV-Racing“ komandos nariai – Laurynas Razas ir Kazimieras Vasiliauskas.

Laurynas pernai iškovojo Lietuvos čempiono vardą „Junior“ klasėje, o šiemet savo jėgas išmėgino jau suaugusiųjų klasėje. Iki pat finalinio važiavimo Laurynas jautėsi puikiai – pusfinalyje jis užėmė šeštą vietą ir turėjo vilčių pakovoti dėl vietos ant podiumo. Deja, finalas susiklostė nesėkmingai. Dar apšilimo rate važiuojant į starto poziciją Lauryno kartas ėmė gesti. Lietuvis po starto dar bandė važiuoti, bet po dviejų ratų turėjo pasitraukti iš lenktynių dėl sugedusio karto.

Kazimieras Vasiliauskas buvo vienas šių lenktynių favoritų, tačiau ir nuo jo pirmajame etape nusisuko fortūna. Pusfinalyje Kazimieras finišavo penktas, tačiau finale ir jis nepasiekė finišo linijos. Po kontakto su priešininku jo kartas taip pat buvo gerokai apgadintas ir Vasiliauskas pasitraukė iš lenktynių nepravažiavus nė pusės distancijos.

„RKV-Racing” nuotr./Kazimieras Vasiliauskas
„RKV-Racing” nuotr./Kazimieras Vasiliauskas

„Rotax Max DD2 Junior“ klasėje taip pat startavo du lietuviai: Karolis Jovaiša ir Rokas Baciuška.

Kvalifikacijoje Rokas užėmė antrą, Karolis – penktą vietas. Tačiau pusfinalyje lietuviai kiek pasiblogino savo rezultatus – Rokas finišavo ketvirtas, Karolis – septintas. Finale, startavęs iš ketvirtos pozicijos, Rokas Baciuška išsiveržė į lyderius ir turėjo galimybę laimėti pirmą vietą. Deja, pernelyg atsargus važiavimas ir keletas kontaktų su varžovais nubloškė lietuvį į penktą poziciją, kurioje jis ir finišavo.

Dar liūdniau lenktynės baigėsi Karoliui Jovaišai – po susidūrimo su varžovu jis pasitraukė iš lenktynių.

„Rotax Max DD2 Masters“ klasės varžybos ko gero vienintelės, džiuginusios mūsų šalies gerbėjus. Prasėjusių metų šios klasės čempionas Saulius Pocevičius jau nuo pat pirmųjų lenktynių ratų tvirtai užėmė antrą poziciją. Antras jis buvo ir kvalifikacijoje, ir pirmajame pusfinalyje, antras Saulius finišavo ir finale.

„RKV-Racing” nuotr./Saulius Pocevičius
„RKV-Racing” nuotr./Saulius Pocevičius

Jauniausias „RKV-Racing“ komandos narys Ignas Kaselis debiutavo šiose lenktynėse „MiniMax“ klasėje. Vos antrose lenktynėse su tokiu kartu važiuojantis vienuolikmetis gargždiškis pasirodė puikiai – tarp 23 dalyvių jis užėmė septintą vietą.

Kitas „Pro-Kart“ lenktynių serijos etapas vyks gegužės 17 dieną Kandavos trasoje Latvijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius