-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos lenktynininkai vėl tarp lyderių Lenkijoje

„BirelART Poland“ kartingo komandos lenktynininkai, trylikamečiai lietuviai Gustas Grinbergas ir Danielius Vavilovas vėl skina laurus Lenkijos kartingo čempionate. Praėjusiais metais jie buvo „Mini Rok“ klasės lyderiai Lietuvoje ir Lenkijoje, o šiemet lenktyniauja daugiau nei dvigubai galingesniais „Junior Rok“ kategorijos kartais ir jau nuo pirmųjų varžybų paneigia visas specialistų prognozes.
Startas
Startas

„Kai Gustas iškovojo pirmą starto poziciją „Trofeo di Primavera“ lenktynėse Italijoje, o Danielius visiškai jam nenusileido, su komandos mechanikais turėjome keisti pasiruošimo sezonui planus. Mes manėme, kad pirmą sezoną Lenkijos „Junior Rok“ čempionate galėsime varžytis dėl vietos pirmame dešimtuke ir kaupsime patirtį 2017 metams. Tačiau po tokio siurprizo Italijoje supratome, kad jau šiemet mūsų lenktynininkai bus pajėgūs kovoti dėl čempionų titulų. Tai labai neįprasta, bet tikrai džiugina. Ir pirmieji etapai Torunės bei Bydgošciaus trasose mūsų nuojautą tik sustiprino“, - pasibaigus Lenkijos „Rok“ kartingo klasės čempionato 4 etapui šypsodamasis kalbėjo komandos savininkas Viktoras Turkievičius.

Pirmuosiuose trijuose iš keturių čempionato etapų Lietuvos lenktynininkai stovėjo ant apdovanojimo podiumo. Iškovotos antros ir trečios pozicijos šiuose etapuose leidžia bendroje čempionato įskaitoje G.Grinbergui įsitvirtinti antroje, o D.Vavilovui ketvirtoje vietose.

Gustas Grinbergas
Gustas Grinbergas

„Čempionatas tik prasideda, liko dar 10 etapų, tad tikimės, jog abu mūsų lenktynininkai kops dar aukščiau. Pirmame ir antrame etapuose Torunėje Gustas ir Danielius buvo visa galva greitesni už konkurentus ir tik nesėkmingai susiklosčius aplinkybėms iš ten neparsivežė nugalėtojų taurių. Bydgoščiuje konkurencija buvo gerokai didesnė, varžovai greitai pabudo iš žiemos miego, bet mūsiškiai ten taip pat nesnaudė – tiek 3, tiek 4 etapuose iškovojo antrą ir trečią vietas.

Sezono starte labai gerai pasirodė jauniausias komandos narys – „Baby Rok“ ketegorijoje lenktyniaujantis devynmetis Ąžuolas Jotautas. Pernai jis tik vieną kartą išbandė konkurencingo Lenkijos čempionato trasas. Tada naujokas finišavo trečiame dešimtuke, bet šiemet jo pasirodymas buvo gerokai rimtesnis. Pirmame etape užimta 7 vieta, antrame – 11, leidžia tikėtis šiemet iškovoti pirmą rimtą apdovanojimą“,- pasakojo komandos konsultantas Darius Grinbergas.

2016 metais „BirelART Poland“ komandos lenktynininkai startuos Lenkijos ir Lietuvos kartingo čempionatuose bei „Rok“ kartingų klasių pasaulio čempionate Italijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius