Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos motokroso rinktinė pradėjo pasiruošimą motokroso olimpiadai

Praėjusį savaitgalį Lietuvos motokroso rinktinė susirinko Belgijoje ir pradėjo savo pasiruošimą Prancūzijoje rugsėjo 26-27 dienomis vyksiančioms Motokroso Nacijų Taurės varžyboms dar vadinamomis motokroso olimpiada. Kiekvienais metais vykstančios varžybos surenka stipriausius savo šalių sportininkus ir varžybų metu išsiaiškinama, kuri nacija tais metais yra stipriausia motokroso varžybose. Milžinišką populiarumą pasaulyje turinčios varžybos į trasą sutraukia apie 100 000 žiūrovų, o prie televizijos ekranų renkasi milijonai.
Lietuvos rinktinė
Lietuvos rinktinė / Komandos nuotr.

Šiais metais Lietuvai atstovaus trys stipriausi šalies motokrosininkai – Arminas Jasikonis važiuos OPEN klasėje (motociklai 450 kub. cm ir daugiau), Nerijus Rukštela MX1 klasėje (nuo 250 iki 450 kub. cm motociklai) ir Vytautas Bučas MX2 klasėje (motociklai iki 250 kub. cm).

Visi šie trys sportininkai yra daugkartiniai Lietuvos čempionai bei prizininkai Europos ar Pasaulio taurės įvairiose varžybose, tad šiemet Lietuvai tikrai pavyko surinkti stiprią sudėtį ir tikimasi patekti į sekmadienio finalą tarp 20-ties stipriausių rinktinių.

Komandos nuotr./Lietuvos rinktinė
Komandos nuotr./Lietuvos rinktinė

Arminas Jasikonis šiemet demonstruoja puikią formą ir ilgą laiką buvo lyderiu ADAC MX Masters motokroso čempionate Vokietijoje ir tik trauma jį nustūmė pora pozicijų žemyn. Nerijus Rukštela šiemet tapo Lietuvos MX1 klasės čempionu, o Vytautas Bučas atsigauna po sunkios kelio raiščių traumos ir jau demonstruoja sau būdingą puikų tempą.

Kaip teigė Lietuvos motokroso rinktinės vadovas Robertas Benediktavičius, Lietuva šiemet tikisi patekti į finalą.

„Surinkome stipriausius Lietuvos motokroso sportininkus ir tikimės šiuos metus įrašyti į Lietuvos istoriją kaip pirmus metus, kuomet pateksime tarp 20-ies stipriausių rinktinių ir mūsų sportininkų važiavimus sekmadienį galės matyti milijonai žmonių tokiais televizijos kanalais kaip Eurosport 2, Motors TV, CBS sport bei internetine transliacija.

Komandos nuotr./A.Jasikonis
Komandos nuotr./A.Jasikonis

Pernai likome 24-ti, tačiau neturėjome Vytauto Bučo, o Armino ir Nerijaus formos tikrai nebuvo tokios geros kaip dabar, tad nuojauta kužda, kad turi būti gerai. Žinoma, labai trūksta laiko. Lietuvos Motociklų Sporto Federaciją rinktinę patvirtino rugpjūčio 12 d. o varžybos jau rugsėjo 26-27 dienomis, tad kol kas šiek tiek stringame su rėmėjų paieška, o mano kasdienybę sudaro visi įmanomi organizaciniai klausimai.

Net tokią problemą kaip kasdienė reprezantacinė apranga turime išpręsti, nors esame Lietuvos rinktinė. Jei nepadės aprangos gamintojai, turėsime ir šiam klausimui ieškoti lėšų.Taip neturėtų būti atstovaujant savo šaliai. Nieko, svarbiausia, kad sportininkai jau Belgijoje ir ten bei Prancūzijoje ruošis varžyboms, nes tokios kieto grunto trasos, kuri bus Ernee, kur vyks varžybos, Lietuvoje mes neturime. Arminui dar liko vienas ADAC čempionato etapas, Nerijui Europos čempionato etapas ir tada jau vyrai visą dėmesį sutelks Nacijų Taurei.“

Komandos nuotr./Nerijus Rukštela
Komandos nuotr./Nerijus Rukštela

Motokroso Nacijų Taurė vyksta tokiu principu – šeštadienį vyksta kvalifikaciniai važiavimai kiekvienoje klasėje (MX1, MX2, Open), kur kiekviena šalis turi po vieną atstovą.

Šalies sportininko užimta vieta tampa jo surinktų taškų skaičiumi (t.y. 11 vietoje finišavęs sportininkas atneša 11 taškų savo šaliai). Tik šiuo atveju laimi ta šalis, kuri surenka kuo mažiau taškų. Po kvalifikacijos suskaičiuojami šalių taškai išbraukiant prasčiausio sportininko rezultatą. 19 šalių iškart patenka į sekmadienio finalinius važiavimus.

Komandos nuotr./Vytautas Bučas
Komandos nuotr./Vytautas Bučas

Likusios šalys kaunasi B finale, kur nugalėtoja taip pat patenka į finalinius važiavimus.

Finaliniai važiavimai vyksta poruojant 2 iš trijų klasių (t.y. MX1 važiuoja su MX2, tada MX2 važiuoja su Open bei MX1 su Open). Taškai skaičiuojami taip pat kaip ir kvalifikaciniuose važiavimuose – laimi mažiausiai taškų surinkusi nacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius