-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„McLaren“ siela Ronas Dennisas traukiasi iš „Formulės-1“

Šį savaitgalį Šanchajuje vyksiantį „Formulės-1“ etapą Ronas Dennisas stebės kaip paprastas žiūrovas. „McLaren“ prezidentas ketvirtadienį paskelbė atsistatydinantis iš pareigų ir paliekantis „Formulę-1“.
L.Hamiltonas į „Formulę-1“ atėjo R.Denniso dėka.
L.Hamiltonas į „Formulę-1“ atėjo R.Denniso dėka. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Visą atsakomybę už „McLaren“ ekipą nuo ketvirtadienio perima iki šiol komandai vadovavęs Martinas Whitmarschas, o dvejus metus prezidento pareigas ėjęs R.Dennisas imsis nuo „McLaren“ grupės atskirtos nuosavos sportinių automobilių dalių „McLaren-Automotive“ firmos reikalais, praneša oficiali „Formulės-1“ interneto svetainė.

Britų laikraščiai netruko susieti galus ir pareikšti, kad 61 metų R.Dennisas buvo priverstas taip pasielgti dėl plačiai nuskambėjusios melo aferos po Melburno etapo. Neva jis galėjo turėto įtakos jau anksčiau atleisto komandos sporto dirketoriaus Dave'o Ryano ir piloto Lewiso Hamiltono veiksmams.

Niekas manęs nevertė priimti šį sprendimą. (R.Dennisas)

Melagingus „McLaren“ parodymus balandžio 29 dieną dar kartą svarstys ir skirs bausmę Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) specialus posėdis. 28 metus britų „Formulės-1“ komandai vadovavęs R.Dennisas teigė, kad jo išėjimas ir skandalas dėl melagingų parodymų – grynas sutapimas.

„Niekas manęs nevertė priimti šį sprendimą“, – teigė jis ir pridūrė, kad dėl tokio jo žingsnio tikrai neliūdės FIA vadovas Maxas Mosley ir „Formulės-1“ bosas Bernie Ecclestone'as.

R.Dennisui kartą jau teko atlaikyti milžinišką kritikos audrą. 2007 metais „McLaren“ buvo apkaltintas duomenų vogimu, prarado konstruktorių įskaitos taškus ir turėjo sumokėti 100 mln. JAV dolerių baudą. „Visuomet kovojau dėl komandos“, – pabrėžė R.Dennisas.

Šį savaitgalį Kinijoje vyksiantis etapas – jau trečiasis šį sezoną. Šanchajaus trasa pasižymi ilgomis tiesiosiomis (1,3 km ilgio – viena ilgiausių per visus etapus) ir aštriais posūkiais. Čia kol kas niekam nebuvo pavykę laimėti dukart. Po kartą 5,451 km rato ilgio trasoje triumfavo Rubensas Barrichello, Fernando Alonso, Michaelis Schumacheris, Kimi Raikkonenas ir Lewisas Hamiltonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius