Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mercedes GP“ prieš startą žinojo apie L.Hamiltono problemas, tačiau tikėjosi, kad jos išsispręs savaime

„Mercedes“ komanda dar prieš Australijos lenktynių startą žinojo, kad Lewiso Hamiltono bolidas turi problemų, dėl kurių gali nedelsiant baigti pasirodymą.
Lewisas Hamiltonas
Lewisas Hamiltonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po starto kvalifikacijos laimėtojas L.Hamiltonas iškart prarado keletą pozicijų, nes sustreikavo „Mercedes“ variklis. Vietoje šešių cilindrų dirbo tik penki.

Komandos vadovas Toto Wolffas pripažino, jog ekipa žinojo apie esamus nesklandumus, tačiau tikėjosi, kad visa tai išsispręs savaime.

„Supratome, kad jis turi problemų jau važiavimo į starto rikiuotę metu. Tikėjomės, kad sistema kažkokiu būdu atsistatys pati. Lewisui labai nepasisekė, nes, iškovojęs „pole“ poziciją, jis nusipelnė taip pat gerų lenktynių. Truputį gėda pradėti sezoną nebaigus lenktynių, bet tai automobilių sportas, taip viskas vyksta“, – teigė „Mercedes“ vadovas bei „Williams“ ekipos akcininkas T.Wolffas.

L.Hamiltonui komanda keletą kartų sakė grįžti į garažą, po to tęsti lenktynes ir vėl grįžti į techninę aptarnavimo zoną.

„Nesupratome, kuris tiksliai cilindras neveikia. Nežinojome, ar jis užsikirto, ar tai buvo elektronikos nesklandumai. Pradžioje buvo gana aišku, kad reikia pasitraukti ir negadinti variklio, tačiau vėliau atrodė kitaip. Visgi pasitraukimas buvo saugumo priemonė.

Lewisas gerai nusiteikęs. Liko dar 18 lenktynių, todėl dar bus daug atvejų, kai suges kitų pilotų bolidai. Dėl to jis jaučiasi gerai“, – pridūrė T. Wolffas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius