-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Metų lenktynininko rinkimai. „Autoplius Fast Lap“ organizatoriaus Giedriaus Čenkaus nuomonė

GAZAS.LT kartu su viešųjų ryšių agentūra „vipcommunications“ tradiciškai organizuoja Metų lenktynininko rinkimus. Praėjus 2013-iesiems, klausiame autosporte gerai žinomų žmonių nuomonės: kuris lenktynininkas 2013-aisiais labiausiai pasižymėjo, kas vertas apdovanojimo už automobilių sporto populiarinimą ir koks renginys šiais metais buvo įsimintiniausias.
Giedrius Čenkus
Giedrius Čenkus / Justo Kačerausko/„justusFOTO“ nuotr.

Šiandien kalbiname Giedrių Čenkų – „Time attack“ tipo renginių Baltijos šalyse pradininką. Jo ir kolegų jau penkerius metus organizuojama „Autoplius Fast Lap“ lenktynių serija yra geriausios tokio tipo varžybos Baltijos šalyse. 2014-aisiais G.Čenkus prisijungs ir prie „North European Time Attack“ lenktynių serijos organizatorių – visos Šiaurės Europos valstybių „Time Attack“ varžybų, kurių finalas vyks Kačerginės „Nemuno žiede“. G.Čenkus taip pat prisideda prie „ORLEN Lietuva Classic Rally“ organizatorių komandos.

– Giedriau, kas, tavo nuomone, buvo geriausias lenktynininkas Lietuvoje 2013-aisiais?

– Mano nuomone, geras lenktynininkas yra ne tik labai greitas pilotas, bet kartu ir asmenybė, iš kurios galėtum pasisemti ryžto, kuria žavėtųsi žmonės. Žinau, kad visi minės Simą Juodviršį, Dominyką Butvilą, brolius Gelžinius. Jie to nusipelno. 

Geriausias lenktynininkas iš Lietuvos yra žmogus, kuris vietą komandoje užsitarnavo vien dėka savo talento ir sugebėjimų – tai Robertas Kupčikas ir jo sugrįžimas į „VW Castrol Cup“. Nors avarijų kupina pirmoji sezono pusė sugriovė jo planus nugalėti, tačiau tikiu, kad kitąmet jis gali iškovoti pergalę.

– Ką išskirtum kaip žmogų, labiausiai prisidėjusį prie automobilių sporto populiarinimo šalyje praėjusiais metais?

– Tai tandemas – Benediktas Vanagas ir žmogus, kuris „pagamino“ Benediktą Vanagą – Miglė Žalnierukynienė. Kiekviena komanda jos trokšta.

– Kokį automobilių sporto renginį Lietuvoje įvardytum geriausiu 2013-aisiais?

– Smagu matyti, kaip automobilių sportas tampa viena iš populiariausių sportų šakų Lietuvoje. Tačiau kol kas neturiu kam klijuoti geriausio renginio etiketės. Nei vienas renginys nepatobulėjo arba nepasiekė savo potencialo, kurį galėtų pasiekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius