Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Benedikto Vanago nuomonė

GAZAS.LT drauge su „Publicum Sport“ organizuoja Metų lenktynininko rinkimus. Kalbiname labiausiai prie Lietuvos autosporto prisidėjusius žmones, klausime jų nuomonės ir metų gale, susumavę balsus, paskelbsime pačius geriausius.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas

Šįkart savo nuomonę apie verčiausius turi galimybę išsakyti Benediktas Vanagas. Lenktynininkas, renginių ir lenktynių organizatorius, žmogus, šiais metais apdovanotas Kristoforo statulėle už puikiai Vilniuje suorganizuotą velomaratoną.

Taigi, Benediktai, geriausias metų autosporto renginys – kuris Tavo manymu vertas šio titulo šiemet?

Manau, įvardinsiu keturis renginius, kurie daugiau ar mažiau vienodai verti paminėjimo.

Žinoma, „Omnitel 1000 km“ lenktynės. Tai jau puikiai žinomas ne tik Lietuvoje, gerai užsirekomendavęs ir išties labai didelis renginys, turintis ir nemažą įdirbį, ir užsitarnevęs gerą vardą.

Manau vertas tokio apdovanojimo ir „Fast Lap“. Tai labiau idėja, kuri neblogai realizuota ir pavirto į gan įdomų projektą. Galų gale jaunimas, tai oprganizuojantis tikrai vertas apdovanojimo už iniciatyvą.

Na ir du raliai – „Winter rally“ ir „300 lakes rally“.

„Winter rally“ – dėl to, kad tai puikią aurą turintis renginys. Nesvarbu, kad mūsų kompanija jį organizuoja, aš visada stengiuosi į tai žiūrėti šiek tiek iš šono. Manau tai buvo techniškiausias ralis šiemet ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Paprastai žieminiai raliai pasižymi itin dideliais greičiais, tačiau šių metų žiemos ralio vidutinis greitis – vos 101 km/h. Tai rodo, kad jis buvo sudėtingas ir itin techniškas sportininkams, sportiniais terminais kalbant – tai darbinis ralis.

Na, o „300 lakes rally“ – tai puikus šou žiūrovams. Manau tai vienas iš dviejų ralių Lietuvoje, turinčių itin didelį potencialą organizacine prasme. Puikiai organizuotas ralis žiūrovams.

Na, o kas būtų verčiausias geriausio metų lenktynininko titulo?

Rizikuoju būti nepopuliarus, bet manau, kad Dominykas Butvilas. Domui galbūt reikia išgryninti kelią, kuriuo jie turi eiti kaip ekipažas. Galbūt šis apdovanojimas galėtų būti duotas šiek tiek avansu, tačiau Dominykas itin perspektyvus ir greitai tobulėjantis lenktynininkas.

Įvardinkite didžiausią metų viltį.

Galbūt tai kiek netradicinė nuomonė, pradėjo Benediktas, gerokai pamąstęs, bet manau, kad šių ir ateinančių metų viltis turėtų būti Baltijos šalių perspektyva visos Vidurio Europos kontekste. Viltis yra pritraukti kuo daugiau lenktynininkų iš užsienio šalių. Ne tik Rusijos ar Baltarusijos bet ir sportininkų iš į Vakarus nuo nutolusių šalių.

Baltijos šalyse yra tikrai puikiai organizuotų lenktynių, tiek žiedinių, tiek ir ralių. Mes turim tikrai labai gerų organizatorių, manau, atsiranda ir strateginis mastymas. Manau reikia žvelgti kiek plačiau ne tik organizatoriams, bet ir autosporto federacijoms, net patiems lenktynininkams.

Gerai, o kas tada jūsų nuomone galėtų būti didžiausias šių metų nusivylimas?

Na, galbūt ir vėl šiek tiek netradiciškai, tačiau mane labiausiai nuvilia mūsų automobilių sporto visuomenės susiskaldymas ir nesugebėjimas naudotis mums gamtos duotais įrankiais, bendra visuomenės apatija.

Atmosfera galėtų būti daug geresnė negu yra dabar, kartu mes tikrai galėtumėm daugiau pasiekti.
Susidaro toks įspūdis, kad mes judam laisva pavara, vietoj to, kad spaustumėm akceleratorių. Mums trūksta visus vienijančio stuburo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius