Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Dainiaus Matijošaičio nuomonė

GAZAS.LT tradiciškai organizuoja geriausio metų lenktynininko rinkimus. Apklausus Lietuvos automobilių sporto padangėje žinomus žmones bei pridėjus portalo skaitytojų balsus, gruodžio pabaigoje bus išaiškinti trijų nominacijų laimėtojai: Metų lenktynininkas, Metų renginys ir Metų autosporto veidas.
Dainius Matijošaitis
Dainius Matijošaitis / Arturso Igavenso nuotr.

Renkant 2014-ųjų geriausius, bus pasitelkiama 21 visuomenėje žinomo ir aukštais rezultatais galinčio pasigirti lenktynininko, gerai žinomų renginių organizatoriaus bei automobilių sporto temomis rašančio žurnalisto nuomonė. Trečdalis komisijos narių, septyni, yra nauji, o likę keturiolika rinkimuose dalyvavo ir praėjusiais metais.

Komisijos balsai lems pusę galutinio įvertinimo. Pagal jų sprendimus bus išrinkti geriausiųjų kiekvienoje srityje penketukai ir tada balsavimo imsis portalo GAZAS.LT skaitytojai – jų balsai lems likusią pusę galutinio įvertinimo.

Rinkimus pradedame interviu su Dainiumi Matijošaičiu. Jis yra Lietuvos automobilių sporto federacijos Žiedo komiteto narys, Lietuvos automobilių ralio čempionato bei įvairių žiedinių lenktynių dalyvis, šiemet iš WRC etape Lietuvoje varžybose dalyvavusių tautiečių pasirodęs geriausiai. 

– Dainiau, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2014-ais?

– Esu įsitikinęs, kad šiemet geriausiojo titulą turėtų gauti geriausias Lietuvos „žiedininkas“ – o jis, mano nuomone, jau ne vienerius metus vienareikšmiškai yra Robertas Kupčikas. Pernai jis atgimusiose „VW Castrol Cup“ varžybose buvo vis persekiojamas įvairių nesėkmių ir negalėjo apginti savo dar 2006 metais iškovoto čempiono titulo, tačiau šiemet viskas grįžo į savo vietas ir „Robotas“ priminė visiems šių tarptautinių varžybų dalyviams „Kas čia rajone...“ 

– Kas galėtų būti vadinamas Lietuvos autosporto veidu, daugiausia prisidėjusiu prie šios šakos populiarinimo?

– Kaip sakiau ir pernai, taip nematau jokių pokyčių šiuo klausimu ir šiemet – Benediktas Vanagas yra ryškiausia ir žinomiausia automobilių sporto asmenybė Lietuvoje. Jis sėkmingai siekia ir savo užsibrėžtų tikslų, ir savo sėkmės istorija garsina bei populiarina patį autosportą.

– Koks Lietuvoje vykęs arba lietuvių užsienyje organizuotas autosporto renginys buvo geriausias?

– Jau daugelį metų savo lyderio pozicijų neužleidžia 1000 km lenktynės Palangoje. Nors ir pats asmeniškai vadinu šias lenktynes „Pop‘su“, visgi dalyviu gausa, automobilių parko margumas, žiūrovų gausa renginyje bei žiniasklaidos skiriamas dėmesys nepalieka vietos didelėms abejonėms pripažinti šį renginį geriausiu.

Kitas „Metų lenktynininko“ rinkimų komisijos narys – žiedinių lenktynių ir ekstremalaus vairavimo „guru“ Darius Grinbergas. Interviu su juo skaitykite lapkričio 12-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius