-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Metų lenktynininko rinkimai. Igno Gelžinio komentarai

15min.lt tradiciškai organizuoja Metų lenktynininko rinkimus. Apklausus Lietuvos automobilių sporte žinomus ir patyrusius žmones, bus išaiškinti geriausias 2015-ųjų Lietuvos lenktynininkas, perspektyviausias lenktynininkas (iki 21 m.), Lietuvos automobilių sporto veidas, labiausiai prisidedantis prie jo populiarinimo, ir geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys.
Ignas Gelžinis
Ignas Gelžinis

Ketvirtas apklausos dalyvis – Ignas Gelžinis. Vienas greičiausių Lietuvos žiedinių lenktynių sportininkų pastaruosius 2 metus nugali „Eneos 1000 km“ lenktynėse Palangoje, o šiemet dar tapo Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera Cup GB“ lenktynių serijos PRO-AM1 klasės čempionu.

– Ignai, kas buvo geriausias  lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais?

– Sunku pasakyti. Daug visko įvyko šiemet: tiek Dakare matėm tikrai gerų rezultatų, tiek Ernestas Staponkus Europos ralio kroso čempionate, tiek Dainius Matijošaitis LMP3 su „Speed Factory“, tiek Dominykas Butvilas Europos ralio čempionate.

Jonas (Gelžinis) įrodė, kad tas pasaulinis lygis (Bleekemolenai) galbūt jau ir nebėra taip toli, kaip mes iš tiesų galvojom

Taip pat labai džiaugiuosi „Eneos 1000 km“ lenktynių kvalifikacija, kur Jonas (Gelžinis) įrodė, kad tas pasaulinis lygis (Bleekemolenai) galbūt jau ir nebėra taip toli, kaip mes iš tiesų galvojom. Kai jis po kelių metų pertraukos vėl sėdo prie „Porsche“ vairo ir pademonstravo tikrai aukštą tempą, nedaug nusileidęs Bleekemolenui (Jeroenui), supratau, kad turiu tikrai gerą pavyzdį, kuriuo galiu greičiau sekti.

Sunku įvertinti vieną kažkurį geriausią, nes, kas yra labai džiugu, gerų lenktynininkų Lietuvoje tikrai sparčiai daugėja. Net ir mūsų turimi jaunieji „kartingistai“ (Grinbergas, Baciučka, Jonušis) demonstruoja tikrai daug žadančius rezultatus. Manau, kad tas „geriausias“ turėtų būti visi tie, kurie nepasiduoda, juda mažais žingsneliais į priekį ir vis daugiau užsieniečių išmoko tarti lietuviškas pavardes.

Organizatorių nuotr./Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ varžybos „Croft“ trasoje
Organizatorių nuotr./Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ varžybos „Croft“ trasoje

– Kas buvo perspektyviausias lietuvis lenktyninkas 2015-aisiais (iki 21-erių metų)?

– Čia turbūt jau atsakiau pirmame klausime. Negaliu tiksliai įvardinti, nes nežinau, kam tiksliai jau yra 21-i metai, o kam nėra. 

Turbūt čia reiktų krypti į „kartingistus“. Tačiau lyginti juos visus būtų sunku, nes jie varžosi skirtingose varžybose, skirtingose šalyse, skirtingose kategorijose. Todėl, manau, liksiu prie nuomonės, kad tai taškas visiems kurie nepasiduoda ir kuriems dar nėra 21-ių metų.

– Kas vertas automobilių sporto veido titulo, labiausiai prisidėjo šį sportą garsindamas šalyje?

– Manau, kad, be abejonės, tai yra Benediktas (Vanagas). Jis smarkiai prisidėjo prie žmonių supažindinimo su tuo, kas yra Dakaras, „Eneos 1000 km“ lenktynės, ralis.

Galų gale, išvydome jį ir „Verva Street Racing“ – manau, tai yra didelis žingsnis tolyn, kai dirbama jau ne tik Lietuvos rinkoje.

Manau, kad visiems kitiems tai yra geras pavyzdys, kuris kol kas net ne viena galva yra aukščiau už visus kitus. Belieka tikėtis, kad kai po „n“ metų Benediktas baigs savo lenktynininko karjerą, neišsineš patirties iš automobilių sporto, perduos ją kitiems, jauniems, pradedantiems sportininkams, kuriems tai ir būna didžiausia problema.

– Geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys 2015-aisiais?

– Ko gero, tai tipiniai renginiai: „Eneos 1000 km“ arba „Autoplius Fast Lap“. Jie labai skirtingi, tačiau labai geri. Žinoma, neatmetu ir ralio čempionato, kurio kai kurie etapai tikrai pritraukia didžiules minias automobilių sporto gerbėjų.

Trečiadienį skaitykite pokalbį su Lietuvos automobilių sporto federacijos Ralio komiteto nariu ir vaikščiojančia automobilių sporto enciklopedija – Mantu Babensku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius