Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Igno Gelžinio vertinimas

GAZAS.LT tradiciškai organizuoja geriausio metų lenktynininko rinkimus. Apklausus Lietuvos automobilių sporto padangėje žinomus žmones bei pridėjus portalo skaitytojų balsus, gruodžio pabaigoje bus išaiškinti trijų nominacijų laimėtojai: Metų lenktynininkas, Metų renginys ir Metų autosporto veidas.
Ignas Gelžinis
Ignas Gelžinis / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Ignas Gelžinis – vienas geriausių Lietuvos „žiedininkų“, šiemet jis nugalėjo 1000 km lenktynėse bei užėmė antrą vietą Vidurio Europos „Porsche Carrera Cup“ varžybų serijoje. Jis taip pat yra 2014-ųjų Greičiausias GAZAS.LT lenktynininkas.

– Ignai, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2014-ais?

– Sunku įvardinti geriausią, nes turėjome daug lietuvių, įvairiose srityse: tiek pradedant kartų lenktynininkais, tiek ralistais, tiek „žiedininkais“.

Manau, kad Dominykas Butvilas ir Robertas Kupčikas buvo  stiprūs Lenkijoje, puikiai kroso varžybose pasirodė Ernestas Staponkus. Žiedinėse lenktynėse Jonas Gelžinis turėjo pakankamai sunkių užduočių, nulipdamas nuo labai sportiško „Porsche“ į kiek labiau gatvės automobilį primenantį, silpnesnį ir priekiniais ratais varomą „Golf“ automobilį. Adaptacija pareikalavo aukų.

Negalime atmesti ir Benedikto Vanago pasirodymo Dakare – vis tik tai geriausias Lietuvos ekipažas ten. Todėl griežtai tarti, kuris geriausias, nenorėčiau – manau, tai gali padėti išsiaiškinti tik varžybos iš visų tų rungčių, kurių atstovus turime.

– Kas galėtų būti vadinamas Lietuvos autosporto veidu, daugiausia prisidėjusiu prie autosporto populiarinimo?

– Ko gero, tai būtų arba Darius Jonušis – 1000 km lenktynes rodė net per „Motors TV“, arba B.Vanagas. Vis tik tenka pripažinti, kad Beno „marketing skilzz“ yra labai aukšto lygio ir jis tai atlieka puikiai. Visi kiti, deja, kol kas turi labiau pasitempti, žinoma, įskaitant ir mane patį...

– Koks Lietuvoje vykęs arba lietuvių užsienyje organizuotas autosporto renginys buvo geriausias?

– Vienareikšmiškai tarti verdiktą būtų sunku. Čia jau kaip kam. Manau, kad pagal žinomumą konkurentai tik du: „Autoplius Fast Lap“ ir 1000 km.

1000 km yra labai plačiai Lietuvoje matomos varžybos, tačiau jos vyksta tik kartą metuose, o „Autoplius Fast Lap“ – net kelis. Todėl, manau, šie abu renginiai yra stipriausi.

Po dviejų dienų GAZAS.LT skaitykite ralio bei žiedo lenktynininkės Agnės Vičkačkaitės-Lauciuvienės nuomonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius