Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Lenktynininko Dainiaus Matijošaičio nuomonė

GAZAS.LT kartu su viešųjų ryšių agentūra „vipcommunications“ organizuoja Metų lenktynininko rinkimus. Praėjus 2013-iesiems, klausiame autosporte gerai žinomų žmonių nuomonės: kuris lenktynininkas 2013-aisiais labiausiai pasižymėjo, kas vertas apdovanojimo už automobilių sporto populiarinimą ir koks renginys šiais metais buvo įsimintiniausias.
Dainius Matijošaitis
Dainius Matijošaitis / Asmeninio archyvo nuotr.

Dainius Matijošaitis praėjusiais metais su „Honda Civic“ tapo Lietuvos žiedinių lenktynių čempionu savo klasėje, o anksčiau sėkmingai važiuodavo ir ralio varžybose. 2014-aisiais jis planuoja sugrįžti į ralį bei dalyvauti Lietuvos čempionate, galbūt keliose varžybose užsienyje.

– Dainiau, kas, jūsų nuomone, buvo geriausias lenktynininkas Lietuvoje 2013-aisiais?

– Kadangi frazė „geriausias lenktynininkas“ neturi labai konkrečiai suformuotų vertinimo kriterijų, pasiliksiu teisę sau pafilosofuoti savaip. Visgi šiemet mano nuomonė svyruoja tarp Simo Juodviršio bei Jono Gelžinio.

Simas 2013 metais kartingų sporte pasiekė tai, ko dar niekam iš lietuvių nėra pavykę pasiekti. Žaviuosi šio aukštaūgio jaunuolio talentu, jo nuolat skleidžiama gera nuotaika bei jo amžiui nebūdingu brandžiu mąstymu. Simas pats puikiai supranta, kad perėjimas iš kartingų į automobilių sportą yra stipriai didesnio biudžeto reikalaujantis žingsnis, tačiau nuoširdžiai tikiu, kad racionalus Simo bei jo aplinkos mąstymas prives prie jo užsibrėžtų tikslų, o kol kas savo balsą atiduosiu už J.Gelžinį.

Jonas 2013 m. kovojo itin aukšto lygio Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera Cup“ bei iškovojo 2-ąją vietą čempionate, kuriame jis su komanda kovojo prieš daug didesnius biudžetus turinčias komandas, daug didesnę aukščiausio lygio patirtį sukaupusius pilotus. 2-ą vietą tokio lygio čempionate jis iškovojo tik sunkiu darbu bei savo vairavimo talentu.

– Ką išskirtumėte kaip žmogų, labiausiai prisidėjusį prie automobilių sporto populiarinimo šalyje praėjusiais metais?

– Čia aš sutiksiu su daugeliu, išreiškusių savo nuomones, – Benediktas Vanagas. Tiek už jo sugebėjimą vystyti tokio masto projektus kaip Dakaras, tiek už jo ir jo komandos gebėjimą pateikti informaciją Lietuvos lenktynių gerbėjams. Tikiu, kad jei turėtumėme daugiau tokių komunikabilių lenktynininkų kaip Benediktas, Lietuvoje automobilių sportas turėtų gerokai daugiau gerbėjų bei gerokai daugiau galimybių vystytis.

– Kokį automobilių sporto renginį Lietuvoje įvardytumėte geriausiu 2013-aisiais?

– Nors pats 2013 m. ralio sezoną praleidau „atostogaudamas“ žiedinių lenktynių čempionatuose, geriausi visgi išliko tie patys – „Halls Winter Rally“, „Autoplius 300 Lakes Rally“ bei, be abejo, Palangos 1000 km lenktynės. Tačiau savo „taškus“ 2013 m. nominacijoje atiduosiu ne vienam renginiui, o visai gausybei „Autoplius Fast Lap“ renginių. Jauno organizatorių kolektyvo dėka automobilių lenktynes išbando vis daugiau automobilių mėgėjų, o renginio organizuotumo, profesionalumo, teigiamos atmosferos, papildomų pramogų bei teigiamomis emocijomis pasikrovusių žiūrovų gali pavydėti dauguma Lietuvos organizatorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius