Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Lino Ramoškos žodis

GAZAS.LT tradiciškai organizuoja geriausio metų lenktynininko rinkimus. Apklausus Lietuvos automobilių sporto padangėje žinomus žmones bei pridėjus portalo skaitytojų balsus, gruodžio pabaigoje bus išaiškinti trijų nominacijų laimėtojai: Metų lenktynininkas, Metų renginys ir Metų autosporto veidas.
Linas Ramoška
Linas Ramoška / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Linas Ramoška yra vienas Rytų Europos šoninio slydimo čempionato etapo Lietuvoje („Prestigio EEDC“) organizatorių ir įvairių automobilių sporto renginių teisėjas bei vedėjas.

– Linai, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2014-ais?

– Labai sudėtingas klausimas, bet kadangi čia reikia vertinti sportinį rezultatą, tad renkuosi Robertą „Robotą“ Kupčiką. Visiškai užtikrintas finišas „VW Castrol Cup“ ir pats Roberto ramumas tame, ką jis daro, yra tikrai sektinas ir pavydėtinas. Toks turi būti tikras lenktynininkas.

– Kas galėtų būti vadinamas Lietuvos autosporto veidu, daugiausia prisidėjusiu prie šios šakos populiarinimo?

– Vienareikšmiškai Benediktas Vanagas ir Dakaro projektas. Vėlinių savaitgalį šnekantis su savo vyresnio amžiaus tetomis buvau paklaustas, ar aš ten su „tuo, kur Dakare važiuoja“, turiu ką nors bendro – tai byloja, jog ir visiškai su automobilių sportu nesusijusius žmones pasiekia informacija apie šį projektą ir tuo pačiu apie visą sportą. Belieka palinkėti sėkmės tiek sportine prasme, tiek ir projekto tolimesnio viešinimo plotmėje. 

– Koks Lietuvoje vykęs arba lietuvių užsienyje organizuotas autosporto renginys buvo geriausias?

– „Autoplius Fast Lap“ Rygoje. Galbūt tai nebus standartinis atsakymas, bet būtent ta šilta, saulėta, aistrų kupina diena man per sezoną įsiminė geriausiai – tai buvo vieta ir laikas su tobula „Track Day“ atmosfera, visiška ramybe tarp aistrų prisotintų važiavimų. „Race“ važiavimų pasistumdymai, kone mini šuoliukai per posūkį prie ežero, tuo pačiu metu atliekant lenkimus – kas gali būti geriau? Norisi tikėtis, jog kitąmet tokių savaitgalių tik daugės ir atmosfera išliks tokia pat jauki ir draugiška.

Po dviejų dienų – vieno geriausių Lietuvos „žiedininkų“, Igno Gelžinio, vertinimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius