Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Ramūno Čapkausko nuomonė

GAZAS.LT tradiciškai organizuoja geriausio metų lenktynininko rinkimus. Apklausus Lietuvos automobilių sporto padangėje žinomus žmones bei pridėjus portalo skaitytojų balsus, gruodžio pabaigoje bus išaiškinti trijų nominacijų laimėtojai: Metų lenktynininkas, Metų renginys ir Metų autosporto veidas.
Ramūno Čapkausko „Škoda Fabia WRC“
Ramūnas Čapkauskas / Jurgos Anusauskienės nuotr.

Ramūnas Čapkauskas – Lietuvos automobilių ralio absoliučios įskaitos čempionas, šiemet dalyvavęs ir 1000 km lenktynėse bei kitose „žiedo“ varžybose.

– Ramūnai, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2014-ais?

– Tikrai Lietuvoje yra nemažai lenktynininkų, kurie šiemet pasižymėjo už šalies ribų: ir jaunieji kartingistai, ir ralio kroso meistrai, ir ralio. Tačiau aš vertinu Roberto Kupčiko pasirodymą „Volkswagen Castrol Cup“ lenktynių serijoje. Pats esu važiavęs „BMW Cup“ ir žinau, kad labai sunku lenktyniauti vienodo kalibro automobiliais, kuriuos vairuoja geri lenktynininkai.

– Kas galėtų būti vadinamas Lietuvos autosporto veidu, daugiausiai prisidėjusiu prie autosporto populiarinimo?

– Vienareikšmiškai Benediktas Vanagas, bet nereikia pamiršti ir kitų Lietuvos lenktynininkų, kurie ne mažiau stengiasi važiuoti ir populiarinti Lietuvos vardą. Dar norėčiau išskirti Ernestą Staponkų – jis tikrai gražiai stengiasi pateikti save ir savo komandą ralio kroso pirmenybėse už Lietuvos ribų.

– Koks Lietuvoje vykęs arba lietuvių užsienyje organizuotas autosporto renginys buvo geriausias?

– Šiemet skirčiau geriausio renginio vardą „300 lakes“ raliui, tačiau buvo nemažai ir kitų gerų renginių: Kelmės ralis, Baltijos šalių žiedinių lenktynių etapas „Summer Race“ Bikerniekuose.

R.Čapkauskas yra paskutinis „Metų lenktynininko 2014“ rinkimų komisijos narys. Sekmadienį GAZAS.LT portale rasite tris apklausas, kuriose kviečiame išreikšti savo nuomonę – skaitytojų balsai lems 50 proc. įvertinimo renkant metų autosporto geriausius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius