Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Ramūno Fetingio nuomonė

GAZAS.LT tradiciškai organizuoja geriausio metų lenktynininko rinkimus. Apklausus Lietuvos automobilių sporto padangėje žinomus žmones bei pridėjus portalo skaitytojų balsus, gruodžio pabaigoje bus išaiškinti trijų nominacijų laimėtojai: Metų lenktynininkas, Metų renginys ir Metų autosporto veidas.
„Opel“ koncerno automobilių kolekcija Russelsheime, Vokietijoje
Ramūnas Fetingis / T. Rumino nuotr.

Ramūnas Fetingis – automobilių žurnalistas, jau daugiau nei 10 metų vedantis TV laidą „Autopilotas“.

– Ramūnai, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2014-ais?

– Tradiciškai stiprus Simas Juodviršis, broliai Gelžiniai, Dominykas Butvilas, tačiau šiais metais tai turėtų būti Robertas Kupčikas. Jis turbūt nesutiktų, bet žvelgiant iš šono, Robertas šiemet palyginus lengvai laimėjo „VW Castrol Cup“.

Teko būti Hokenheimo trasoje tuo metu, kai jis svečio teisėmis dalyvavo „VW Scirocco“ taurės paskutiniajame etape. Sėdęs pirmą kartą į visiškai nepažįstamą techniką Robertas tikrai galėjo pretenduoti į prizininkus, tačiau finale jam sutrukdė avarija. Beje, ne dėl Roberto kaltės...

– Kas galėtų būti vadinamas Lietuvos autosporto veidu, daugiausiai prisidėjusiu prie autosporto populiarinimo?

– Klausimas, turintis tik vieną atsakymo variantą. Paklauskit gatvėje pirmo pasitaikiusio žmogaus, kokį lenktynininką lietuvį žino ir devyniais atvejais iš dešimties tai bus Benediktas Vanagas.

Žmogus, tikrai norintis paversti automobilių sportą populiariausiu Lietuvoje. Dar bent keturi tokie kaip Benediktas ir autosportas drąsiai galėtų konkuruoti su krepšiniu.

– Koks Lietuvoje vykęs arba lietuvių užsienyje organizuotas autosporto renginys buvo geriausias?

– Galėjo būti WRC, tačiau netapo... Telieka tikėtis, kad kitais metais WRC vėl bus Lietuvoje ir jeigu taip, telieka prašyti Dievo, kad apšviestų kai kurių žmonių protus ir prie šio svajonių renginio pagaliau būtų leista prisiliesti tiems, kurie tikrai žino ir moka daryti iš tokių lenktynių šou.

Kol kas niekas savo grandioziškumu, žiūrovų gausa, įvykių ir renginių vienoje vietoje gausa net arti 1000 km lenktynių nėra. O jeigu kalbėtumėme apie žiniasklaidos dėmesį, tai šios lenktynės turbūt lenkia visas kitas kartu sudėjus. Nėra konkurencijos...

Po dviejų dienų, trečiadienį, skaitykite dukart Lietuvos automobilių ralio čempiono Dominyko Butvilo nuomonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius