Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Renaldo Gabarto mintys

15min.lt tradiciškai organizuoja Metų lenktynininko rinkimus. Apklausus Lietuvos automobilių sporte žinomus ir patyrusius žmones, bus išaiškinti geriausias 2015-ųjų Lietuvos lenktynininkas, perspektyviausias lenktynininkas (iki 21 m.), Lietuvos automobilių sporto veidas, labiausiai prisidedantis prie jo populiarinimo, ir geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys.
Renaldas Gabartas
Renaldas Gabartas

Renaldas Gabartas – automobilių žurnalistas, dažnai ne tik rašantis apie automobilių sportą, bet ir pats dalyvaujantis įvairiose varžybose.

– Renaldai, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais?

Didžiausią įspūdį daro faktas, kad Paulius Pleskovas rezultatų pasiekė startuodamas savadarbiu automobiliu, ne kartą pranokusiu gamyklines komandas

– Šį sezoną Fortūna mūsiškiams ralio, žiedo ir kroso meistrams šypsojosi taip plačiai, tarsi pozuotų glamūriniam žurnalui: Ignas Gelžinis iškovojo fantastišką pergalę Didžiosios Britanijos „Porsche Carerra Cup“ seriale „Pro-Am1“ klasėje, Paulius Pleskovas – antras Europos autokroso čempionate, Dominykas Butvilas – trečias Europos ralio čempionate ERC2 klasėje. Visuose šituose serialuose konkurencija buvo pasiutusiai aštri ir visi šie sportininkai verti kanonizacijos.

Visgi bene didžiausią įspūdį daro faktas, kad Paulius tokių rezultatų pasiekė startuodamas savadarbiu automobiliu, diktavusiu greičio madas kvalifikaciniuose važiavimuose ir ne kartą pranokusiu gamyklines komandas.

– Kas buvo perspektyviausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais (iki 21 metų)?

– Kalbant apie jaunąją benzingalvių kartą, 2015-aisiais dėmesio centre buvo du vaikinukai: Lenkijos „Mini Rok“ kartingo čempionu tapęs Gustas Grinbergas ir Justas Jonušis, dėl kartingo prieš porą metų persikėlęs į Italiją, o šio sezono pabaigoje neprastai pasirodęs CIK-FIA kartingo pasaulio čempionato pagrindiniame finale.

Pirmenybę, ko gero, reiktų skirti Justui – bene jauniausiam visų laikų profesionaliam pilotui.

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo, labiausiai prisidėjo šį sportą garsindamas šalyje?

– Automobilių sporto ambasadoriaus vardo, mano galva, labiausiai vertas Ignas Gelžinis: už iniciatyvumą ir profesionalumą narstant saugaus eismo problemas.

– Geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys 2015-aisiais?

– Tradiciškai šioje nominacijoje varžosi „Halls Winter Rally“, „Eneos 1000 km lenktynės“ ir  „300 Lakes Rally“, nuosaikiai evoliucionavo ir 2015-aisiais.

Tačiau geriausias dalykas, koks tik galėjo nutikti – naujo kartodromo pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Kauno gimimas. Rugpjūčio 1-ąją surengtos lenktynės „Speedway“ trasoje, su tiesiogine TV transliacija, tiesiog privalo būti karūnuotos.

Šeštadienį „Metų lenktynininko“ rinkimų komisijoje – „Autoplius Fast Lap“ lenktynių organizatorius Giedrius Čenkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius