Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Renginių organizatoriaus Dariaus Grinbergo nuomonė

GAZAS.LT kartu su viešųjų ryšių agentūra „vipcommunications“ tradiciškai organizuoja Metų lenktynininko rinkimus. Praėjus 2013-iesiems, klausiame autosporte gerai žinomų žmonių nuomonės: kuris lenktynininkas 2013-aisiais labiausiai pasižymėjo, kas vertas apdovanojimo už automobilių sporto populiarinimą ir koks renginys šiais metais buvo įsimintiniausias.
Darius Grinbergas
Darius Grinbergas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Savo nuomonę išsakyti paprašėme Darių Grinbergą. Praėjusiais metais jis prisidėjo organizuojant ralį „Kauno ruduo“ bei „Top Gear“ Baltijos šalių metų automobilio rinkimus, taip pat yra kartingo komandos „P1 Racing by WTR“ vadovas, LASF Žiedo komiteto pirmininkas bei „Lexus“ efektyvaus vairavimo programos vadovas.

– Kas, jūsų nuomone, buvo geriausias lenktynininkas Lietuvoje 2013-aisiais?

– Iš lenktyniaujančių Lietuvoje, išskirčiau Dominyką Butvilą. Lietuvos ralio čempionate šiemet jam tikrai nebuvo lygių. Tarp užsienyje siekiančių karjeros jau seniai konkuruoja Jonas Gelžinis ir Simas Juodviršis.

Visgi šiemet savo balsą atiduočiau Jonui. Sėkmingi ir stabilūs startai Didžiosios Britanijos „Porsche“ taurėje suteikia vilčių, kad pagaliau turėsime pirmą Lietuvos lenktynininką, kuris aukštai vertinamas profesionalaus sporto rinkoje ir ateityje galės iš savo pomėgio ir duonai užsidirbti.

Simo pasiekimai kartingo sporte, be abejo, labai aukšti. Tačiau, mano nuomone, jam jau reikėtų jėgas išbandyti ir prie automobilio vairo. Neabejoju, kad didžiosiose trasose jis bus toks pats greitas, kaip prie kartingo vairo. Visgi Lietuvos metų lenktynininku rinkčiau J.Gelžinį.

– Ką išskirtumėt kaip žmogų, labiausiai prisidėjusį prie automobilių sporto populiarinimo šalyje praėjusiais metais?

– Benediktas Vanagas. Per jo sėkmingas viešųjų ryšių kampanijas apie automobilių sportą sužino ir juo domėtis pradeda begalė žmonių.

– Kokį automobilių sporto renginį Lietuvoje įvardytumėt geriausiu 2013-aisiais?

– Ralis „Kauno ruduo 2013“. Gal būsiu šiek tiek šališkas, nes teko prisidėti prie jo organizacijos, bet pirmą kartą Lietuvoje pamatėme tiek daug svečių iš Lenkijos, o miesto greičio ruožas, matyt, ilgam išliks įspūdingiausių sąrašo pirmojoje eilutėje. Sportine prasme ralis buvo surengtas nepriekaištingai, tai įvertino tiek Lietuvos, tiek Lenkijos sportininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius