-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Metų panevėžiečiu išrinktas Simas Juodviršis: kitąmet laukite staigmenų

Europoje titulus skinantis kartingo sporto talentas Simas Juodviršis neseniai sudrebino ir pasaulį. Jungtinėse Amerikos Valstijose sportininkas iškovojo pasaulio čempiono titulą. Šlovės spinduliuose besimaudančio sportininko nepamiršo įvertinti ir jo gimtojo Panevėžio žmonės. Lenktynininkas tapo Metų panevėžiečiu sporto srityje.
Simas Juodviršis Pasaulio kartingo čempionate
Simas Juodviršis Pasaulio kartingo čempionate / Asmeninio archyvo nuotr.

Įvertinimo sulaukti nesitikėjo

Metų Panevėžiečiu tapęs Simas Juodviršis tvirtino, kad įvertinimo savo mieste sulaukti nesitikėjo. Anot jo, ši staigmena maloniai nudžiugino.

„Pirmą kartą tapau Metų panevėžiečiu. Labai smagu, kad pasiekimus įvertina ir mano miesto atstovai. Jei atvirai, tai sulaukti dėmesio nesitikėjau, todėl malonu buvo sužinoti šią naujieną. Tai atsakingas titulas, o man tikra garbė būti šio miesto gyventoju. Vertinu šį apdovanojimą, nes dėl jo konkuravo nemažai pretendentų, o nugalėjau būtent aš. Ko gero, esu jauniausias kada nors išrinktas metų panevėžietis“, – įspūdžiais pasidalijo pasaulio čempionas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Simas Juodviršis varžybose Italijoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Simas Juodviršis varžybose Italijoje

Pasaulio čempiono titulas atpirko nesėkmes

„Man šis laimėjimas, ko gero, reikšmingiausias karjeroje. Pasaulio čempionu gali tapti tikrai ne kiekvienas, todėl tam reikėjo įdėti labai daug darbo, pastangų. Rėmėjų indėlis čia irgi labai svarbus. Sezono pradžioje buvo daug nesėkmių, tačiau pergalė Pasaulio čempionate atpirko visas pastangas. Tai vienintelė tokia pergalė Lietuvos istorijoje. Kaip sakoma – „per kančias – į žvaigždes“. Šio apdovanojimo siekiau labai ilgai ir sunkiai“, – pasakojo Simas Juodviršis.

Asmeninio archyvo nuotr./Simas Juodviršis Pasaulio kartingo čempionate
Asmeninio archyvo nuotr./Simas Juodviršis Pasaulio kartingo čempionate

Kitais metais laukia staigmena

Pasak sportininko, norėtųsi šį titulą apginti ir kaitais metais, tačiau Simas Juodviršis tvirtina dar nežinantis, ar jo karjeros kelias ir toliau drieksis kartingo trasomis.

„Kai laimi viską, nebėra kur tobulėti. Gali laikytis tame pačiame lygyje, tačiau tuomet neprogresuoji. Aš noriu siekti dar daugiau, iškovoti dar aukštesnius trofėjus, esu ištroškęs pergalių ir kupinas noro lenktyniauti. Ar kitąmet važiuosiu kartingais? Dar nežinau. Jei finansinės bei kitos galimybės leis, galbūt mane pamatysite kiek kitoje variklių sporto šakoje. Nenoriu nieko konkretizuoti, nes iki galo dar niekas nėra aišku. Galiu patvirtinti tik vieną dalyką – kitąmet laukite staigmenų“, – intriguojančia mintimi pokalbį baigė pasaulio kartingo čempionas Simas Juodviršis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius