Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 16 /13:50

Michaelis Schumacheris pabudo iš komos: jis girdi aplinkinių balsus ir reaguoja į prisilietimus

45-erių Michaelis Schumacheris pabudo iš komos. Tai pranešė jo atstovė spaudai Sabine Kehm. Ji nepatikslino, kokia legendinio lenktynininko sveikatos būklė ir kur jis gydomas. AFP agentūra praneša, kad M.Schumacheris pervežtas į ligoninę Šveicarijoje, Lozanos mieste, kur gyvena jo šeima.
Michaelis Schumacheris
Michaelis Schumacheris / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Koma

„Michaelis paliko Grenoblio ligoninę, kad tęstų ilgą reabilitacijos laikotarpį. Jis jau pabudo iš komos“, – sakė S.Kehm, pranešė „Reuters“.

„Mes prašome supratimo, kad toliau sportininko reabilitacija vyks toliau nuo visuomenės akių“, – pridūrė S.Kehm, nenurodžiusi, kur M.Schumacheris buvo nuvežtas.

AFP agentūra praneša, kad M.Schumacheris pervežtas į ligoninę Šveicarijoje, Lozanos mieste, kur gyvena jo šeima.

Pasak sportininko atstovės, jo šeima dėkoja visiems jį gydžiusiems Grenoblio gydytojams, slaugytojams, seselėms ir terapeutams, taip pat tiems, kurie suteikė pirmąją pagalbą nelaimės vietoje, kurie padarė didžiulį darbą per pirmuosius mėnesius.

Jo artimieji jau anksčiau yra pareiškę, kad „nuo pat pradžių buvo aišku, jog M.Schumacheriui tai bus ilga ir sunki kova“. Tuo metu „Bild“ pirmadienį skelbia, kad sportininkas yra „budrioje fazėje“, atmerktomis akimis. Jis girdi aplinkinių balsus, reaguoja į prisilietimus.

Michaelis paliko Grenoblio ligoninę, kad tęstų ilgą reabilitacijos laikotarpį. Jis jau pabudo iš komos, – sakė S.Kehm.

Skelbiama, kad jis reaguoja į aplinką, gali komunikuoti su savo žmona Corinne ir vaikais. Taip pat pranešama, kad jo būklė pakankamai stabili.

Tyrėjai buvo pareiškę, kad tuomet, kai M.Schumacheris susižeidė, jis buvo išvystęs „labai gero slidininko“ greitį. 2013 m. pabaigoje slidinėdamas Alpėse ir sunkiai susižeidęs M.Schumacheris paniro į komą. Po kelių sudėtingų galvos operacijų medikai bandė jį pažadinti, tačiau jų pastangos buvo nesėkmingos. Anksčiau jo atstovė S.Kehm buvo pranešusi, kad medikai jį bando žadinti iš medikamentinės komos, tačiau vėliau šeima nustojo teikti informaciją apie jo sveikatą. Tuomet pasigirdo spėlionių, kad jis niekada nebepabus.

Praėjusią savaitę buvo pranešta, kad M.Schumacheris Grenoblio ligoninėje buvo iš intensyvios terapijos palatos perkeltas į reabilitacinę palatą. Medikai spėliojo, jog tai reiškia, kad M.Schumacherio gyvybei pavojus nebegresia.

Anksčiau buvo pranešta, jog jo žmona Corinne šeimos viloje Šveicarijoje įrengė nedidelę itin modernią ligoninę savo vyrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius