Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MINI WRC komanda ralį pabaigė kaip viena geriausių MINI sporto istorijoje

Praėjusį savaitgalį, lapkričio 10 – 13 d., D. Britanijoje įvyko paskutinysis šių metų prestižinio Pasaulio automobilių ralio čempionato (FIA WRC) etapas „Wales Rally GB“, po kurio buvo paskelbti nugalėtojai. Abu „MINI Countryman“ komandos ekipažai sėkmingai įveikę ralio trasą finišavo ketvirtoje ir dvidešimtoje pozicijose.
WRC Didžiosios Britanijos ralio akimirka
WRC Didžiosios Britanijos ralio akimirka / Komandos nuotr.

Ypač gerus rezultatus sudėtingomis kelio sąlygomis demonstravęs, ketvirtasis šį etapą pabaigęs, komandos lenktynininkas Krisas Meeke su šturmanu Paulu Nagle D. Britanijos etapą įveikė per 3 val. 34 min. 15 s, o iš rikiuotės pusei dienos iškritęs Dani Sordo ir Carlo del Barrio ekipažas trasą įveikė per 4 val. 5 min. 14 s.

Nors D. Sordo ekipažas antrąją paskutinio etapo lenktynių dieną dėl nedidelės avarijos buvo priverstas praleisti 6 iš 8 etapų ir į rungtynes sugrįžo tik paskutinės dienos rytą, jo teigimu, šių metų ralis buvo labai įdomus ir kupinas neįkainojamos patirties, kuri pravers kitais metais, siekiant čempionų titulo.

„MINI Countryman“ komandos vadovo Davido Richardso teigimu, dėl puikių abiejų ekipažų rezultatų, lenktynininkų atsidavimo ir profesionalumo šią jauną MINI komandą jau galima vadinti brandžia.

„Natūralu, kad viso šių metų ralio metu patyrėme ir pakilimų, ir kritimų, kuomet atrodė, kad tikrai galime padaryti geriau. Tačiau apžvelgus visus praėjusius šešis mėnesius, ir turint omenyje tai, jog komanda dalyvavo tik 6 iš 13 ralio etapų, galima drąsiai sakyti, kad ši komanda jau yra viena geriausių visoje MINI WRC komandų istorijoje. Ir tai tik pradžia“, – sako D. Richardsas.

Bendroje šių metų vasario mėnesį prasidėjusio WRC ralio rezultatų lentelėje „MINI Countryman“ komanda iš 31 ralyje dalyvavusių lenktynininkų įsitvirtino garbingose 8 (D. Sordo) ir 11 (K. Meeke) vietose. Naujoji MINI komanda, dalyvavusi 6 iš 13 WRC ralio etapų, du kartus per visą ralį turėjo garbės užlipti ant pakylos, septynis kartus (penkis – D.Sordo, du – K. Meeke) greičiausiai įveikė atskirų ralių etapus (stage wins), taip pat abu lenktynininkai gavo 59 ir 25 taškus vairuotojų čempionate.

„MINI Countryman“ komandą, kuriai vadovauja ilgametę patirtį turintis automobilių žinovas Davidas Richardsas, sudaro kvalifikuoti automobilių specialistai ir du pagrindiniai komandos lenktynininkai – airis Krisas Meeke ir ispanas Dani Sordo.

2011 m. Pasaulio automobilių ralio čempionatą sudarė 13 skirtingose šalyse vykusių etapų, kuriuose dalyvavo 11 automobilių gamintojų komandų ir  31 lenktynininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius