Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monake pirmąją sezono pergalę iškovojo L.Hamiltonas

Dramatiškose Monako „Grand Prix“ lenktynėse pirmąją šio sezono pergalę iškovojo Lewisas Hamiltonas iš „Mercedes“ komandos.
Monake pirmąją sezono pergalę iškovojo Lewisas Hamiltonas.
Monake pirmąją sezono pergalę iškovojo Lewisas Hamiltonas. / „Scanpix“/AP nuotr.

Tai buvo jau 44-oji brito pergalė karjeroje. Paskutinį kartą L.Hamiltonas šventė pergalę praėjusiais metais JAV GP.

Triskart pasaulio čempionas pasinaudojo palankesne taktika bei varžovų nesėkmėmis ir sugebėjo daugiau nei pusę lenktynių už savęs išlaikyti Danielį Ricciardo.

„Red Bull“ komandos atstovas finišavo antras, nors turėjo puikią galimybę pasirodyti ir geriau. Australui nepasisekė techninėje aptarnavimo zonoje, kai užsukęs pasikeisti ratų rado dar nepasiruošusius mechanikus.

Čia D. Ricciardo užtruko gerokai ilgiau nei įprastai ir prarado lyderio poziciją L.Hamiltonui. Vėliau australas kelis kartus bandė aplenkti varžovą, tačiau nesėkmingai.

Ilgą laiką džiūstančioje trasoje vykusiose varžybose puikią trečiąją vietą iškovojo Sergio Perezas iš „Force India“ ekipos. Tai trečiasis meksikiečio podiumas per pastaruosius trejus metus.

Varžybos prasidėjo sportininkams važiuojant paskui saugos automobilį. Septintajame rate šis pasitraukė ir pilotai galėjo pradėti lenktyniauti.

Visi lenktynininkai naudojo lietaus padangas, tačiau netrukus vienas po kito pradėjo keistis jas į tarpines „Pirelli“ padangas.

Ilgiausiai su lietaus padangomis važiavo L.Hamiltonas. Jis buvo gerokai lėtesnis už kitus, tačiau važiuodamas sausa trajektorija sugebėjo išlaikyti už savęs D.Ricciardo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius