Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monake triumfavo Buttonas

Monako didžiojo prizo lenktynėse triumfavo laimėjimus šiemet skinančios „Brawn“ komandos pilotai. Jensonas Buttonas iškovojo pergalę, o Rubensas Barrichello finišavo antroje vietoje.
Jensonas Buttonas
Jensonas Buttonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Portalas F-1.lt praneša, kad trečioje pozicijoje finišo liniją kirto „Ferrari“ pilotas Kimi Raikkonenas, ketvirtoje – šio komandos draugas Felipe Massa. Italų ekipai tai kol kas pats geriausias pasirodymas šių metų „Formulės-1“ čempionate.

Penktą vietą Monake užėmė „Red Bull“ lenktynininkas Markas Webberis, kurio kolega Sebastianas Vettelis dar varžybų pradžioje sudaužė bolidą ir nepasiekė finišo.

Taškų taip pat pelnė „Williams“ pilotas Nico Rosbergas, finišavęs šeštas, „Renault“ atstovas Fernando Alonso, finišą kirtęs septintas, ir Sebastienas Bourdais iš „Toro Rosso“, likęs aštuntoje pozicijoje.

Nugalėjęs Monte Karle, J.Buttonas dar labiau sustiprino savo pozicijas čempionate. Pirmenybių lyderis dabar turi jau 16 taškų persvarą prieš komandos draugą R.Barichello bei 28 taškų – prieš trečią vietą užimantį S.Vettelį.

Konstruktorių taurės įskaitoje milžinišką persvarą įgijo „Brawn“ komanda. 86 taškus jau surinkusi ekipa net 43,5 taško lenkia antroje vietoje žengiančią „Red Bull“ ekipą. Gerai pasirodžiusi „Ferrari“ pakilo į ketvirtą poziciją – 17 taškų.

Kitos „Formulės-1“ čempionato lenktynės po dviejų savaičių, birželio 7 d., vyks Stambulo trasoje Turkijoje.

Lenktynių eiga

Starto rikiuotės priekyje, pirmajame dešimtuke, stovėjo J.Buttonas, K.Raikkonenas, R.Barrichello, S.Vettelis, F.Massa, N.Rosbergas, Heikki Kovalainenas („McLaren“), M.Webberis, F.Alonso ir K.Nakajima.

Užgesus raudoniems šviesoforo signalams, greičiausiai pajudėjo „Brawn“ lenktynininkai. J.Buttonas išlaikė pirmą vietą, o R.Barrichello pakilo į antrąją, aplenkdamas K.Raikkoneną. Daugiau pokyčių priekyje ankštoje tiesiojoje po starto neįvyko.

Įveikus kelis pirmus ratus užvirė arši kova dėl S Vettelio tuo metu užimamos ketvirtosios pozicijos. Greitai nusidėvėjus minkštoms padangoms, „Red Bull“ pilotą ėmė nuspausti F.Massa ir N.Rosbergas. „Ferrari“ pilotas porą kartų mėgino lenkti varžovą, tačiau paskutinis mėginimas jam pasibaigė nesėkmingai – užuot įgijęs poziciją, pralaimėjo ir „Williams“ atstovui.

Po poros ratų N.Rosbergas aplenkė ir S.Vettelį. Vokietį tuo pačiu 11-ame rate įveikė ir dar keli sportininkai. „Red Bull“ pilotas nedelsdamas pasuko į techninės priežiūros juostą, tačiau grįžęs įveikė vos kelis ratus, nes 17-ame sudaužė bolidą „St. Devote“ posūkyje.

Kiek anksčiau, važiuojant 11-ąjį ratą, kilo kita rimta avarija. Prieš vieną tą patį „St. Devote“ posūkį Sebastienas Buemi („Toro Rosso“) įsirėžė į stabdančio Nelsono Piquet („Renault“) bolido galą, taip baigdamas abiejų sportininkų lenktynes.

Greitai nusidėvėjusios minkštos padangos problemų sukėlė ne tik S.Vetteliui, bet ir „Brawn“ lenktynininkų porai. J.Buttonas sugebėjo palaikyti visai neblogą tempą, o R.Barrichello ėmė spausti K.Raikkonenas. Šie trys sportininkai beveik tuo pačiu metu, nuo 16-ojo iki 18-ojo rato, pirmą kartą sustojo techninės priežiūros zonoje, taip išlaikydami tokias pačias pozicijas tarpusavio atžvilgiu.

Sportininkams vienam po kito sukant pasipildyti degalų ir pasikeisti padangų rikiuotėje įvyko šiokių tokių pokyčių. Gana anksti, 18-ame rate, sustojusį N.Rosbergą pranoko atitinkamai 20-ame ir 23-iame ratuose techninio aptarnavimo zonoje apsilankę F.Massa ir M.Webberis.

Po pirmųjų sustojimų techninės priežiūros zonoje Monake, kaip čia dažnai nutinka, įsivyravo ramybė.  Varžybas retkarčiais paįvairindavo tik viena kita sportininkų klaida ar avarija. Operatorių objektyvai dažnai nukrypdavo į nebaudžiamai posūkius karpantį F.Massą, o žiūrovai iš miego rimčiau pabudo nebent tuomet, kai 53-iame rate „Swimming Pool“ komplekse į barjerus rėžėsi septintas tuo metu važiavęs H.Kovalainenas.

Pirmasis šešetukas nuo pirmųjų sustojimų važiavo be jokių pokyčių. Tokia pat tvarka jie ir pasiekė finišą: J.Buttonas, R.Barrichello, K.Raikkonenas, F.Massa, M.Webberis ir N.Rosbergas.

Priešpaskutiniame rate nepasisekė K.Nakajimai. Dešimtoje vietoje važiuojantis pilotas nesuvaldė bolido „Mirabeau“ posūkyje ir nepasiekė finišo.

Lenktynių rezultatai:

1. Buttonas (2)

2. Barrichello +7.6 (2)

3. Raikkonenas +13.4 (2)

4. Massa +15.1 (2)

5. Webberis +15.7 (2)

6. Rosbergas +33.5 (2)

7. Alonso +37.8 (2)

8. Bourdais +1:03.1 (1)

9. Fisichella +1:05.0 (1)

10. Glockas +1 ratas (1)

11.  Heidfeldas +1 ratas (1)

12. Hamiltonas +1 ratas (2)

13. Trulli +1 ratas (2)

14. Sutilas +1 ratas (2)

15. Nakajima +2 ratai (1)

Nefinišavo:

16. Kovalainenas

17. Kubica

18. Vettelis

19. Piquet

20. Buemi
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius