Monte Karlo ralyje lietuviai dalyvaus naujausiu „Mitsubishi Lancer Evo X“

Iki Monte Karlo ralio likus kiek daugiau nei mėnesiui, jame besiruošiantys dalyvauti lietuviai Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius nutarė lenktyniauti kitu automobiliu – jie šioms lenktynėms nuomosis modernesnį „Mitsubishi Lancer Evo X“. Sprendimą komanda priėmė dėl keleto priežasčių.
D.Jocius ir D.Zvicevičius išbandė Monte Karlo ralio serpantinus
D.Jocius ir D.Zvicevičius išbandė Monte Karlo ralio serpantinus

Būtent šiuo automobiliu, ruoštu pagal N4 klasės reikalavimus, nemažai pergalių yra pasiekęs Europos ralio vicečempionas Aleksejus Lukyaniukas, kuris puikiai žinomas ir mūsų šalies ralio gerbėjams.

Pirmiausia, mums reikalingas toks automobilis, kuriuo galėtumėm užtikrintai važiuoti labai ilgas lenktynes ir būtų nepriekaištingai paruoštas

„Pirmiausia, mums reikalingas toks automobilis, kuriuo galėtumėm užtikrintai važiuoti labai ilgas lenktynes ir būtų nepriekaištingai paruoštas. Tokio kalibro lenktynėse kaip Monte Karlo ralis techninė komisija iščiupinėja kiekvieną varžtelį, o mums visai nesinori, kad dėl kokios nors smulkmenos nebūtų leista startuoti“, – sako „MVP Racing“ komandos lenktynininkas Deividas Jocius.

„EAMV Motorsport“, kurie ruošia ir prižiūri šį automobilį yra dalyvavę daugybėje ralių visoje Europoje ir manau yra vieni geriausių šios sporto šakos specialistų, todėl jais galima pasitikėti. Be to, šitas automobilis turi gerą aurą“, – sako D. Jocius.

Devintos ir dešimtos kartos „Mitsubishi Lancer Evo“ valdymas skiriasi nedaug, tad Deividas tikisi, kad pavyks greitai adaptuotis ir tai sunkumų ekipažui nesukels.

Kitą priežastį įvardina Deivido šturmanas Donatas Zvicevičius.

„Sprendimas buvo neišvengiamas ir dėl dar vienos priežasties. Mes norime spėti startuoti pirmame Lietuvos ralio čempionato etape, Utenos „Halls Winter Rally“, kuris vyks jau kitą savaitgalį pasibaigus Monte Karlo raliui. Dėl to nutarėme nerizikuoti ir abejose lenktynėse važiuoti skirtingais automobiliais, nes po Monte Karlo komanda tiesiog fiziškai nespėtų paruošti ir perrinkti automobilio kitoms varžyboms. Juo labiau, kad jai dar reikia pervažiuoti su visa technika per pusę Europos. Ir tam jie turės vos penkias dienas“, – sako D. Jociaus šturmanas Donatas Zvicevičius.

Komanda turi planų kitais metais pravažiuoti ir dar bent vieną pasaulio ralio čempionato etapą, tačiau kol kas visas dėmesys skirtas pasiruošimui Monte Karlo raliui.

„Viskam savas laikas, tačiau kitų metų sezonas mums gali būti itin intensyvus“, – apie tolesnius planus slapukauja D. Jocius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius