Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monte Karlo ralyje startuos Didier Auriolis

1994-ųjų metų pasaulio ralio čempionas, Didier Auriolis, tris kartus laimėjęs Monte Karlo ralį, ruošiasi nugalėti dar kartą. Lenktynininkas vairuos „Peugeot 207 S2000” automobilį, atstovaudamas italų „Grifone”komandai.
Didier Auriolis
Didier Auriolis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ralis

Praėjusiais metais prancūzas, atstovaudamas tai pačiai komandai, jau dalyvavo keliuose IRC etapuose – Portugalijoje, Rusijoje ir Sanremo ralyje. Tiesa, tuomet jis pilotavo „Fiat Punto” lenktyninį automobilį. Didier Auriolis laimėjo Monte Karlo ralį 1990-aisiais, 1992-aisiais ir 1993-iaisiais (iš viso ralyje startavo net trylika kartų), o 1994-aisiais tapo pirmu Prancūzijos lenktyninku, laimėjusiu pasaulio ralio čempiono titulą. Ir nors šis lenktynininkas neseniai atšventė savo penkiasdešimtmetį, jis nestokoja ambicijų įrodyti, kad vis dar gali būtinepaprastai greitas ralio trasose.

„Bandysiu važiuoti taip, kaip geriausiai moku, tačiau esu realistas ir nesitikiu lengvos kovos. Man 50 metų, seniai dalyvavau kokiose nors lenktynėse. Be to, esant tokio amžiaus, atsiranda visai kitokia motyvacija ir galimos rizikos įvertinimas. Aš vis dar tebejaučiu aistrą raliui, Monte Karlo ralyje tiesiog dalyvausiu savo malonumui. Tačiau tai nereiš;kia, kad nebandysiu nugalėti.”

Šiame ralyje, kuris yra pirmas IRC etapas, Didier Auriolis bus vienas iš tituluočiausių lenktynininkų. Nepaisant didelės sukauptos patirties, prancūzas rimtai ruošiasi šioms lenktynėms. Ateinančią savaitę Italijoje visą dieną testuos „Peugeot 207 S2000” automobilį, kurio išbandyti anksčiau jam dar nėra tekę. Kaip ir senais laikais, lenktynininkui šturmanaus patyręs Denisas Giraudetas.

„Manau, kad mūsų ekipažui labai svarbus bus pirmas greičio ruožas. Spausiu kiek galėdamas tam, kad pamatyčiau, koks mūsų pajėgumas lyginant su kitais lenktynininkais. Šiuo metu nežinau, ar galėsiu konkuruoti su jaunais lenktynininkais, – jei po pirmojo greičio ruožo matysiu, kad atotrūkis nėra didelis – spausiu toliau, o jei skirtumas bus pernelyg ženklus – važiuosiu savo malonumui. Kad ir kas benutiktų, mėgausiuos važiavimu!”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius