Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moto GP: „Honda“ pasmerkta triumfui?

Balandžio 3 d. Cherese prasideda Moto GP Ispanijos Didžiojo prizo lenktynės, kuriose laukiama gausybės intrigų. Tiek jų treniruotes balandžio 1-2 d., tiek pačias lenktynes tiesiogiai transliuos sporto kanalas „Viasat Sport Baltic”.
„Honda Moto GP”  motociklas
„Honda Moto GP” motociklas / Komandos nuotr.
Temos: 1 „MotoGP“

„Honda“ komandų narių greitis tarpsezoninėse treniruotėse ir pirmose 2011-ųjų lenktynėse privertė varžovus sukti galvas, ar įmanoma kovoti su Japonijos gamintoju. „Honda“ metė visus išteklius, kad pagaliau triumfuotų MotoGP (800 kub.cm. variklių) klasėje. Iš pradžių susikvietę talentingiausius motociklų inžinierius ir mechanikus šį sezoną japonai priviliojo ir 2007 metų pasaulio čempioną Casey Stonerį.

Būtent australas dominavo pirmose sezono lenktynėse Losailo (Kataras) trasoje, o savo sėkmingą žygį ateinantį savaitgalį (balandžio 1-3 d.) bandys pakartoti Cherese. Vienoje gausiausiai lankomų motociklų trasų pasaulyje (per lenktynes susirenka iki 120 tūkst. žiūrovų) C.Stoneriui lengva nebus. Ispanijos publikos alsavimas taps papildomu stimulu šios šalies lenktyninkams – dabartiniam čempionui Jorge Lorenzo („Yamaha“) ir Danieliui Pedrosai („Honda“).

Cherese laukiama ir kokybiškai kitokio Valentino Rossi. Gyva motociklų sporto legenda vis dar kenčia nuo peties skausmų, o jo naujoji komanda „Ducati“ nesugebėjo žiemą idealiai paruošti motociklo. Tačiau V.Rossi talentas ir pasiekimai kalba už save – italo tiesiog neįmanoma išbraukti iš pretendentų į titulą sąrašo.

Įsiterpti į galiūnų santykių aiškinimąsi pamėgins antrą sezoną galingiausių motociklų klasėje pradėję Marco Simoncelli („Gresini Honda“) ir Benas Spiesas („Yamaha“). Ir italui, ir amerikiečiui netrūksta nei talento, nei ambicijų, kad artimiausiais metais jie būtų nuolatiniai nugalėtojų pakylos svečiai.

Paskutinį sezoną pradėjusioje 125 cc klasėje itin geras pozicijas turi Nicolas Terolas. Pernai iki pat galo dėl čempiono titulo kovojęs ispanas įgijo dar daugiau patirties ir sėdi ant bene geriausio pasaulyje dvitakčio motociklo „Aprilia“.

Moto2 klasė, kaip ir pernai, lieka nenuspėjama. Katare visus varžovus dulkių debesyje paliko vokietis Stefanas Bradlas, bet to tikrai nederėtų laikyti lakmuso popierėliu spėjant ir kitų lenktynių rezultatus.

Taigi intrigų pasaulio čempionate – apstu. Šį savaitgalį „Viasat Sport Baltic“ vėl siūlo klausytis motociklų variklių gausmo: penktadienį ir šeštadienį – treniruotės, o sekmadienį – visos trejos lenktynės tiesiogiai.

Maža to, sezonas tik prasideda. Po Chereso liks dar 16 etapų.

Tvarkaraštis

Balandžio 1 d. (penktadienį) nuo 14.15 val. visų klasių laisvosios treniruotės.
Balandžio 2 d. (šeštadienį) nuo 10.15 val. visų klasių laisvosios treniruotės.
Balandžio 3 d. (sekmadienį) 11.55 val. – 125 cc, 13.10 val. – Moto 2, 14.50 val. – Moto GP klasės lenktynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius