-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Motociklų žiedo meistrai sezoną pradeda Kačerginėje (nuotraukos)

Per daugelį metų susiklostė graži tradicija, kurią puoselėdami pajėgiausieji Baltijos šalių motociklų žiedinių lenktynių meistrai vasaros sezono uždangą pakelia Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje.
Lenktynės Kačerginėjė
Lenktynės Kačerginėjė / Visus Bonus nuotr.

Tradicija nebus pažeista ir šiemet. Gegužės 2-3 dienomis čia rengiamos tarptautinės motociklų žiedinės lenktynės „Dolce bankas“ taurei laimėti, kurios kartu yra ir Lietuvos bei Latvijos motociklų žiedinių lenktynių čempionatų pirmieji etapai, o motoakrobatai varžysis Baltijos šalių čempionato pirmajame etape.

Trečiadienį įvykusioje šių lenktynių spaudos konferencijoje varžybų vyriausiasis komisaras Eduardas Jakas sakė, jog sezono atidarymo šventę lietuviams patikėta surengti neatsitiktinai. Kačerginėje jau įvyko nemažai svarbių motociklų žiedinių lenktynių, kurių organizacija buvo patenkinti tiek sportininkai, tiek žiūrovai.

Šių varžybų išvakarėse šalyje bus atidarytas baikerių sezonas, tad žiedinės lenktynės papildys ir pratęs sezono pradžios šventę. Kita vertus, pamatyti besivaržančius pajėgiausius ne tik Lietuvos, Latvijos, bet ir Estijos bei Lenkijos šalių motociklų žiedinių lenktynių meistrus - nedažnai pasitaikanti proga, todėl organizatoriai tikisi, jog žiūrovų Kačerginėje nestigs. 

Tarptautines motociklų žiedines lenktynes „Dolce bankas“ taurei laimėti organizuoja Lietuvos motociklų sporto federacija, Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės viešoji įstaiga „Nemuno žiedas”, asociacija „Dolce Moto“ bei šio renginio organizacinis komitetas, vadovaujamas Kauno rajono mero Valerijaus Makūno.

Laukiama visų pajėgiausiųjų

Sezoną pradėsiančiose Lietuvos ir Latvijos motociklų žiedinių lenktynių  čempionatų pirmojo etapo varžybose Kačerginėje laukiama pajėgiausiųjų ne tik šių šalių, bet ir Estijos bei Lenkijos lenktynininkų.

Nors paraiškos varžyboms bus priimamos iki pat jų pradžios ir daugelis, ypač svečių, registruosis varžyboms tik atvykę į Kačerginę, dalyvių sąraše jau dabar nestinga garsenybių.

Lietuvos garbę gins daugkartinis šalies čempionas Šarūnas Pladas, atskirų klasių nugalėtojai ir prizininkai Julijus Čibirka, Remigijus Sadauskas, Vitalijus Liniovas, Nauris Pilkionis, Tomas Sokolovas ir daugelis kitų, kuriems pirštinę mes pajėgūs latviai Dainis Linkis, Renarsas Lucavsas, svečiai iš Lenkijos Pavelas Žuralskis, Tomaszas Ciszewskis, Marcinas Kolodriejezykas ir kiti.

Žiūrovai galės stebėti ir kylantį meistriškumą gerokai didesnio būrio mūsų šalies sportininkų, kurie motociklų žiedinėse lenktynėse dar neturi tokio stažo ir patirties kaip Š. Pladas ar J. Čibirka. Tai Mantas Vybornas, Evaldas Juknevičius, Vaidas Gaurilčikas, Eligijus Vaivada, Karolis Katkevičius ir kiti.

Vieniems šventė, kitiems - įtemptas darbas  

Organizatoriai, atsižvelgdami į visiems nelengvus laikus, šiemet varžybų tvarkaraštį kiek patrumpino ir jį padarė dar labiau kompaktišką. Todėl visos lenktynės, įskaitant ir kvalifikacinius važiavimus, perkeltos į vieną dieną, sekmadienį, gegužės 3-ąją.

„Varžybų grafikas labai įtemptas, nes jų programa daug platesnė nei nacionaliniame čempionate, o be to ir dalyvių Kačerginėje bus gerokai daugiau,” – kalbėjo asociacijos „Dolce Moto“ narys M. Vybornas.

Dienotvarkė

Nuo ankstaus sekmadienio ryto sportininkai dar turės galimybę pasitreniruoti, o 12 val. jau prasidės kvalifikaciniai važiavimai, kuriuose žiedo meistrai kovos dėl geresnių starto pozicijų pagrindinėse lenktynėse.

14.00 val. bus duotas startas lenktynėms, kurias pradės „Pretendent 600 ir 1000“, o taip pat GP 125 bei 250/400 klasių dalyviai. Jie varžysis 10 ratų distancijoje (vieno Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasos rato ilgis – 3300 metrų.)

14.40 val. prie starto linijos išsirikiuos B 600 ir B 1200 klasių dalyviai, kurie važiuos 12 ratų distanciją.

15.20 val. savo pasirodymus ir kovą dėl įskaitinių taškų pradės Baltijos šalių čempionate besivaržantys motoakrobatai.
16.30 val. startuos galingiausiųjų – „Superstock“ ir „Superbike“ klasių sportininkai, vairuojantys greičiausius motociklus. Šiai sportininkų grupei teks įveikti ilgiausią, 16 ratų arba 52,8 kilometro distanciją.

Varžybų organizatoriai nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimo ceremoniją planuoja surengti pasibaigus lenktynėms apie 17.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius