Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motociklus vairuojantys policijos pareigūnai dalyvavo „Moto dienoje“

Motociklų vairuotojams, artėjant rudeniui ir intensyvėjant eismui keliuose, kyla vis daugiau pavojų. Siekiant užtikrinti eismo saugumą keliuose ir sudaryti sąlygas motociklų vairuotojams išbandyti vairavimo ir motociklo valdymo įgūdžius ir galimybes saugioje ir kontroliuojamoje aplinkoje - lenktynių trasoje, Lietuvos kelių policijos tarnyba ir sporto klubas „Coffee racers“ rugpjūčio 20 d. (ketvirtadienį), Kaune, Kačerginėje esančioje profesionalioje lenktynių trasoje „Nemuno žiedas“, penktą kartą organizavo kasmetinį renginį „Moto diena“.
Policijos pareigūnai „Moto dienoje“
Policijos pareigūnai „Moto dienoje“ / Organizatorių nuotr.

Renginio metu visi norintieji turėjo galimybę pasitikrinti savo motociklo valdymo įgūdžius ir pasitreniruoti vairuoti motociklą prižiūrint profesionalams. 

Renginys įvyko sklandžiai, be incidentų, draugiškoje atmosferoje.   Dalyvauti „Moto dienoje“  iš įvairių Lietuvos miestų  atvyko įvairių motociklininkų klubų atstovai ir entuziastai, renginyje  taip pat dalyvavo Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai su tarnybiniais motociklais „Yamaha“.

Iš viso „Nemuno žiedo“ lenktynių trasoje susirinko apie du šimtai motociklų vairavimo entuziastų ir jiems prijaučiančių žiūrovų.  Motociklų vairuotojai pasinaudojo galimybe pabendrauti su policijos pareigūnais, apžiūrėti tarnybinius motociklus, kuriais patruliuoja pareigūnai, užtikrinant eismo saugumą keliuose.  

Trasoje organizatoriai sukūrė saugią aplinką, kurioje motociklų vairuotojai galėjo patobulinti savo vairavimo įgūdžius, būtinus kasdienio vairavimo metu. Profesionalios trasos naujokus su saugumo, etiketo bei elgesio taisyklėmis prieš kiekvienos grupės išvažiavimą supažindino sporto klubo „Coffee  Racers“ nariai, o pirmuosius ratus įveikti padėjo profesionalių lenktynininkų rodomos taisyklingo važiavimo trajektorijos ir po važiavimų dalijami patarimai.

Svarbiausiose vietose bokšteliuose budintys profesionalūs teisėjai užtikrino tvarkos ir taisyklių laikymąsi viso renginio metu. Kiekvienas dalyvis savarankiškai galėjo pasirinkti važiavimo trasoje tempą, dėl to toks renginys tiko ir pradedantiesiems, ir jau patyrusiems motociklų vairuotojams.

Dalyvių sveikatai prižiūrėti renginyje budėjo Greitosios medicinos pagalbos ekipažas, o sporto klubo „Coffee Racers“ nariai tikrino ne tik kiekvieno motociklo techninę būklę, bet ir specialią motociklininko aprangą. Į trasą buvo leidžiami tik techniškai tvarkingi motociklai, o vairuotojai turėjo vilkėti specialią, saugią motociklininkų aprangą, turėti saugos  šalmą, batus ir pirštines.

Dalyvių aktyvumas tik patvirtino, kad tokio pobūdžio saugų eismą propaguojančios akcijos ir renginiai yra laukiami ir teigiamai vertinami motociklų vairuotojų ir kitų eismo dalyvių. Policijos pareigūnai ir renginio organizatoriai tikisi, kad motociklų vairuotojai, išbandę savo vairavimo įgūdžius ir transporto priemonės galimybes profesionalioje  lenktynių trasoje, kelyje elgsis atsakingai ir nekels pavojaus ne tik sau, bet ir kitiems eismo dalyviams, prisidės prie atsakingo vairavimo ir saugios eismo aplinkos kūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius