Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motokroso mėgėjams – profesionalų pamokos

Sekmadienį Grigiškių trasoje į treniruotę susirinkę motokroso ir enduro-kroso entuziastai turėjo neeilinę galimybę pasimokyti iš geriausius Lietuvos motokroso meistrus išugdžiusio trenerio Lino Šiaučiūno. Šis kartu į pagalbą pasikvietė perspektyviausius šalies motokroso lenktynininkus Arną Milevičių ir Dovydą Karką.
„Kmoto MX-enduro camp“ varžybos Grigiškėse
„Kmoto MX-enduro camp“ varžybos Grigiškėse / Aurimo Atkočiūno/Bastunas.com nuotr.

„Noras suorganizuoti masinę treniruotę kilo matant, kaip Lietuvoje populiarėja motokrosas, varžybose atsiranda vis daugiau naujų veidų. Noriu, kad šalyje kiltų ne tik šios sporto šakos populiarumas, tačiau ir jos lygis, tad jaučiu pareigą kartu su profesionalių sportininkų pagalba apšviesti ir motokroso bei enduro-kroso entuziastus.“ – kalbėjo treneris Linas Šaučiūnas.

Masinėje treniruotėje susirinkę motociklininkai toli gražu iš karto nešoko ant savo plieninių žirgų leistis į trasą. Diena prasidėjo nuo teorijos pamokų, kur profesionalai mėgėjams demonstravo taisyklingas stovėjimo pozicijas skirtingose trasos dalyse.

„Teorija, aišku, nuobodesnė nei praktika, tačiau šios žinios tiesiogiai siejasi su sportininkų saugumu. Apšilimas, taisyklinga stovėsena per varžybas jiems gerokai sumažins traumų tikimybę ir leis greičiau važiuoti trasoje.“ – aiškino L. Šiaučiūnas, mokiniams dėstęs ir mitybos, fizinio pasirengimo paslaptis.

Praktinėje masinės treniruotės dalyje kiekvienas dalyvis gavo daugiau dėmesio nei galėjo tikėtis. Treneris kartu su Arno Milevičiaus ir Dovydo Karkos pagalba stebėjo kiekvieną dalyvį atskirai. Sustabdę po tam tikro ratų skaičiaus kiekvienam individualiai išaiškindavo klaidas, dalindavo patarimus ir suformuluodavo naujas užduotis.

Du kartus  „Arena Cross“ varžybų nugalėtojas, lenktyniaujantis Vokietijos ADAC ir Prancūzijos „Master Kids“ motokroso čempionatuose, Arnas Milevičius, ir „EMX125“ Europos čempionate tarp stipriausių žemyno lenktyninikų besivaržantis Dovydas Karka džiaugėsi galėję savo sugebėjimus pademonstruoti šio sporto entuziastams ir kartu su jais pasidalinti savo patirtimi.

Renginį organizavęs „Kmoto“ vadovas Kevinas Gracholskis džiaugėsi praėjusiu renginiu ir žada surengti daugiau tokių treniruočių.

„Tikiu, kad ateityje visi šie užsiėmimai prisidės prie Lietuvos motokroso tobulėjimo“ – mintimis dalinosi K. Gracholskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius