Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Naujasis „Formulės-1“ sezonas: sekmadienio rytą – startas Melburne

Šį sekmadienį, kovo 26 d. Australijos mieste Melburne prasidės jau 69-asis „Formulės-1“ sezonas. Atsižvelgiant į techninio reglamento pakeitimus, prognozuojama, kad šio sezono lenktynės bus pačios greičiausios per visą istoriją.
Lewisas Hamiltonas
Lewisas Hamiltonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dėl platesnių padangų ir net 20 cm didesnio automobilių pločio tikėtina, kad automobiliai ratą įveiks 4-5 sekundėmis greičiau nei praėjusiais metais. Žinoma, tai pareikalaus dar didesnės pilotų ištvermės ir koncentracijos.

Lyderiai nesikeis?

„Lyderiai neturėtų smarkiai keistis. Ir šiais metais stipriausios įvardinamos trys komandos – „Mercedes“, „Red Bull“ ir „Ferrari“, tačiau po tokio reglamento pasikeitimo, galime tikėtis labai greito bolidų vystymosi, tad komandų pajėgumas gali labai stipriai svyruoti“, – sakė kanalo „Viasat Sport Baltic“ komentatorius Arūnas Volungevičius.

Po automobilių žiemos testų akivaizdu, kad „Mercedes“ bus toks pats stiprus, tačiau ekspertai prognozuoja, kad jie nebus vienvaldžiai sezono lyderiai. „Ferrari“ komanda pirmą kartą po daugelio metų suprojektavo gan agresyvų ir drąsų bolidą, kuris nenusileido „Ferrari“ žiemos testo bandymuose.

„Red Bull“ testuose pasirodė taip pat gerai, nors šiais metais jų automobilis – labai lakoniškas ir maksimaliai supaprastintas. Nuo lyderių atsilieka dar keturios komandos. Tai – „Williams“, „Force India“, „Renault“ ir „Haas“ ekipa. Jų rezultatai testuose labai panašūs ir galima tikėtis, kad jos kovos tarpusavyje.

Melburno „Albert Park“ trasa

Šįkart nebevyks varžybos Vokietijoje, nes Hokenheimo trasos valdytojai nesusitarė su F1 dėl komercinių sąlygų.

Šį savaitgalį Melburno „Albert Park“ trasoje pilotams teks įveikti 58 ratus po 5,303 kilometro – iš viso 307,57 km. Praėjusiais metais pirmąjį „Grand Prix“ etapą Australijoje laimėjo ir penkioliktąją karjeros pergalę iškovojo Nikas Rosbergas su „Mercedes“ bolidu. Šis pilotas tapo ir F1 čempionu, tačiau praėjus mėnesiui po šio triumfo, 31 metų vokietis paskelbė baigiantis savo karjerą.

Antrą vietą galutinėje įskaitoje užėmė taip pat „Mercedes“ pilotas – čempiono titulą praradęs 31-erių metų britas L.Hamiltonas, trečią - australas Danielis Ricciardo iš „Red Bull“ komandos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nico Rosbergas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nico Rosbergas

10 komandų, 20 etapų

Šiais metais 10 komandų kovos 20 etapų. Palyginti su praėjusiu sezonu, kuriame buvo 21 etapas, šįkart nebevyks varžybos Vokietijoje, nes Hokenheimo trasos valdytojai nesusitarė su F1 dėl komercinių sąlygų.

Varžybos baigsis lapkričio 26 d. Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Abu Dabyje.

Australijos GP tvarkaraštis

Penktadienį, kovo 24 d. 2.55 val., prasidės pirmoji treniruotė, 06.55 val. – antroji treniruotė. Šeštadienį, kovo 25 d. 04.55 val. vyks trečioji treniruotė, tą pačią dieną 07.55 val. – kvalifikacija.

Lenktynės sekmadienį – 7.50 val. Žiūrėti visas varžybas internetu galima per viaplay.lt arba parsisiuntus „Viaplay“ mobiliąją programėlę mobiliesiems įrenginiams. Lenktynių kartojimą sekmadienį, 22.30 val. rodys TV6 televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius