Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis „Sauber“ ekipos pilotas Adrianas Sutilas: degalų taupymas – viena svarbiausių F-1 temų šiemet

Naujasis „Sauber“ ekipos pilotas Adrianas Sutilas įsitikinęs, kad šiemet viena svarbiausių temų bus kuro taupymas F-1 lenktynėse.
Adrianas Sutilas
Adrianas Sutilas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Priminsime, jog nuo šiol lenktynininkai varžybų metu galės sunaudoti tik 100 kg degalų. A.Sutilas mano, kad tai turės nemažai įtakos lenktynių taktikai.

Praeityje degalų netaupydavo

„Turėsime maksimaliai išnaudoti tai, ką turėsime savo boliduose, ypač pirmose sezono lenktynėse“, – sakė „Sauber“ pilotas A.Sutilas.

„Praeityje tam neskyrėme daug dėmesio, galėjome spausti ir negalvoti apie kuro sąnaudas. Dabar, mano manymu, bus kažkas panašaus į ištvermės lenktynes – su tam tikru degalų kiekiu privalėsime pasiekti finišą. Pilotams tai bus didelis iššūkis“, – mintimis dalijosi lenktynininkas.

„Scanpix“/„LaPresse“ nuotr./Adrianas Sutilas
„Scanpix“/„LaPresse“ nuotr./Adrianas Sutilas

Pilotams teks mesti svorį

Šiemet buvo padidintas minimalus bolidų svoris iki 691 kg. Tačiau dėl itin pasunkėjusių naujų variklių, aukštesni pilotai privalės atsikratyti svorio.

Vienas aukščiausių F-1 lenktynininkų A.Sutilas neslepia, jog iki sezono pradžios turi atlikti vieną užduotį – numesti kiek įmanoma daugiau svorio.

Adrianas Sutilas
Adrianas Sutilas

„Treniruotės vyksta kaip įprasta, tačiau dabar labiau esu susikoncentravęs ties svorio numetimu. Esu aukštas pilotas, o mano svoris visada buvo ant ribos. Dabar esu priverstas atsikratyti paskutinių kelių kilogramų. Taigi, ėmiausi šios užduoties ir daug nevalgiau Kalėdų ir naujų metų laikotarpiu“, – apie dietą kalbėjo A.Sutilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius