Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Need For Speed European Drift Championship 2009“ – geriausi europos drifteriai pradėjo savo sezoną

Driftingo pavasaris įgauna pagreitį! Balandžio pradžioje prasidėjo D1 GP čempionatas Japonijoje, prieš porą savaičių driftingo mėgėjai JAV mėgavosi pirmuoju „Formula D“ sezono etapu, o šį šeštadienį, balandžio 25-ąją, pirmąjį kartą šiais metais slydo „Need For Speed European Drift Championship“ dalyviai.
Phil Morrison (Nissan S15 "Driftworks")
NFS EDC 2009 pirmojo etapo nugalėtojas - Phil'as Morrison'as / Organizatoriu nuotr.

Diena Oulton Park trasoje Anglijoje, kaip ir yra įprasta visose drifto varžybose, prasidėjo kvalifikaciniu važiavimu, tačiau tik vienu. 15 dalyvių burtų keliu jau pateko į TOP-16-uką, o paskutinę vietą „pasiėmė“ Phil‘as Morrison‘as (Nissan S15 su 2JZ motoru), užkirsdamas kelią Gary Hughes’ui (Nissan Skyline R32).

Porinės „Tsuiso“ kovos greitai sumažino tęsiančių kovą drifterių skaičių iki aštuonių. „Nelaimingaisiais“ čia tapo Steve’as Evans’as (Toyota Starlet), du kartus išslydęs iš trasos, čempionato naujokas Lex’as Drew (Nissan Skyline R32), neatsilaikęs prieš Alan’o Grant’o Nissan Silvia V8 „puolimą“. Įdomi porinė kova užvirė tarp Steve’o Will’o su BMW E36 M3 Turbo ir Pete’o Barber’io (Mazda RX7). BMW pasivažinėjimai už trąsos ribų atvėrė kelią japono vairuotojui į geriausiųjų aštuonetą.

Vis tik vienu įdomiausiu pirmųjų porinių važiavimų akcentu tapo EDC naujokas – trylikametis Dwain‘as McKeever‘is (Nissan 180SX) iš Šiaurės Airijos. Jo varžovas 2007 metų čempionas Brett‘as Castle‘as. Pirmasis jaunojo vairuotojo „slydimas“ pavyko be klaidų, o antrajame įvyko tai, kas sukėlė tikrą audrą žiūrovų tarpe – patyręs B. Castle‘as slysdamas nesuvaldė savo bolido ir išskriejo iš trasos, o nepilnametis Dwain‘as džiaugsmingai „nudriftino“ į ketvirfinalį! Čia drąsiojo airio laukė Phil‘as Morrison‘as iš „DriftWorks“ komandos su bene daugiausiai padangų dūmais tądien „teršusia“ Nissan S15. Dar didesnės sensacijos sulaukti nepavyko ir apsisukęs trasoje D. McKeever‘is pasitraukė iš tolimesnės kovos. Tačiau pergalė prieš buvusį EDC čempioną, ko gero, privertė jo vardą įsidėmėti visus.

„Need for speed European Drift Championship“ pirmojo etapo pusfinalis buvo grynai „nisaniškas“. Phil‘as Morrison‘as ir Mark’as Luney’us dėl patekimo į finalą susigrūmė pirmieji. Phil’as, sugebėjęs priversti savo Nissan S15 slysti didesniu kampu nei oponentas, teisėjų buvo pripašintas šios dvikovos laimėtoju. Antruoju finalininku tapo Alan’as McCord’as, o tai reiškė, jog finale susirungs du Nissan S15 drifto bolidai.

Finalas buvo vertas savo vardo. Philas, su 2JZ motorą turinčia S15, slydo greitai, didžiuliu kampu ir buvo tiesiog nepavejamas savo varžovui. McCor‘das (Nissan S15 V8) antrajame važiavime pasirodė kur kas geriau, pračiuoždamas ne ką mažiau įspdūdingai, nei tai darė P. Morrison‘as pirmajame mėgininime. Tačiau to nepakako, kadangi „DriftWorks“ komandos lyderis buvo tiesiog prilipęs prie McCord‘o automobilio ir nepadarė nė menkiausios klaidos. Teisėjų verdiktas buvo aiškus – pirmojo „Need for Speed European Drift Championship“ etapo nugalėtoju ir 100 taškų į savo kraitį įsirašė „dūmų generatorius“ po savo S15 kapotu turintis 666 arklio galias - Phil‘as Morrison‘as.

Europos driftingo čempionatas, šiais metais gavęs pavadinimą „Need For Speed European Drift Championship“, yra profesionaliausios ir žinomiausios driftingo varžybos senajame žemyne. Kitas etapas bus surengtas Knockhill (Škotija) trasoje, gegužės 17-ąją dieną.

 

Pirmojo „Need For Speed European Drift Championship“ etapo rezultatai:
VietaVairuotojasTaškai
1Phil Morrison (Nissan S15 2JZ)100
2Alan McCord (Nissan S15 V8)75
3Mark Luney (Nissan 350Z)60
4Paul Conlan (Nissan S15 2JZ)50
5Declan Hicks (Toyota Soarer GZ)40
6James Russell (Nissan Skyline R32)35
7Pete Barber (Mazda RX7 FD)30
8Dwain McKeever (Nissan 180SX)25

9

Brett Castle (Nissan S14A)15
10Steve Evans (Toyota Starlet)15
11Kieron Cameron (Nissan S13)15
12Steve Will (BMW M3 Turbo)15
13Paul Cheshire (Nissan S14A)15
14Lex Drew (Nissan Skyline R32)15
15Andrew Cooper (Nissan S14A)15
16Ian Harrison (Nissan Skyline)15
17Gary Hughes (Nissan Skyline R32)10

VIDEO: EDC Round 1 2009 Final Phil Morrison Driftworks S15 V Alan McCord S15

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius