Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Nemuno žiedo“ slalomo-sprinto finale kova vyko iki paskutinio posūkio

Praėjusį sekmadienį, vasario 24 dieną, prie Kačerginės miestelio įsikūrusioje „Nemuno žiedo“ lenktynių trasoje vyko aštuntasis, finalinis „Nemuno žiedo“ sprinto ir slalomo čempionato etapas. Visą žiemos sezoną daugiau nei šimtas besivaržiusių dalyvių galutinai pasidalino vietas turnyrinėje lentelėje. O kova dėl kai kurių pozicijų buvo labai įnirtinga. Šį kartą renginio organizatoriai dalyviams suteikė galimybę smarkiau rizikuoti. Vietoje įprastinių greičio gesinimo zonose pastatytų statinių buvo sudėliotos padangos, todėl dalyviai greičio gesinimo zonose galėjo sau leisti daugiau rizikuoti. Vieniems ši rizika pasiteisino, o kitiems pakišo koją.
„Nemuno žiedo“ slalomo ir sprinto čempionato finalas
„Nemuno žiedo“ slalomo ir sprinto čempionato finalas / Žilvino Drevinsko nuotr.

Visais keturiais ratais varomų automobilių klasėje šiame etape sprinto lenktynėse greičiausias buvo Ugnius Žiedavičius su „Mitsubishi Lancer Evo“. Jis, surinkęs 114 įskaitinių taškų, triumfavo bendroje įskaitoje, už savęs palikdamas Simoną Urboną su „Subaru Impreza“. O štai trečią ir ketvirtą vietas bendroje įskaitoje užėmę Gytis Vaitulionis ir Nerijus Urbonavičius surinko po 97 įskaitinius taškus. Tačiau trečia vieta atiteko Gyčiui, nes jis net tris kartus buvo etapo nugalėtoju savo klasėje. 

Galiniais ratais varomų automobilių klasėje šį sykį karaliavo BMW automobiliai. Greičiausias iš jų buvo Vygantas Parulis. Tačiau kova dėl prizo absoliučioje įskaitoje vyko tarp toli nuo etapo lyderių atsidūrusių Karolio Pakrosnio ir Tado Viliūšio. Pastarasis nervų karą pralaimėjo ir trasoje ėmė daryti grubių klaidų, kas lėmė tai, kad šiame etape užėmė paskutinę vietą. Taip pirmas absoliučioje įskaitoje įsitvirtino Karolis Pakrosnis. O pirma vieta šiame etape Vygantui Paruliui užtikrino trečią vietą bendroje įskaitoje.

VIDEO: „Nemuno žiedo“ slalomo-sprinto finalas

Priekiniais varomais ratais automobilių klasėje pirmą vietą etape užėmė Mantas Martinkus su Opel Astra. Tačiau bendroje įskaitoje jau nepavejamas buvo Vidas Valuckas su „Renault Clio“. Mantui atiteko antra bendros įskaitos vieta. Trečias bendroje įskaitoje liko Linas Strazdas su „Renault Clio“, surinkęs beveik per pus mažiau įskaitinių taškų, nei klasės lyderis. 

Automobilių slalomo čempionate tokių įnirtingų kovų nebuvo. Pagrindiniai lyderiai buvo žinomi jau prieš kelis etapus. Visais keturiais ratais varomų automobilių klasėje šiame etape nugalėjo Tadas Petronis su „Subaru“, tačiau čempionato nugalėtoju savo klasėje tapo etape net nedalyvavęs Evaldas Kazlauskas su „Audi“.

Galine ašimi varomų automobilių klasėje pirmas etape buvo Vygantas Parulis su BMW, tačiau galutinėje įskaitoje triumfavo antrą vietą etape užėmęs Jonas Skrebūnas su klasikine „Ford Sierra“. Tuo tarpu priekiniais ratais varomų automobilių slalomo klasėje karaliavo Justinas Akelis su „Honda CRX“. Jis laimėjo ir paskutiniame etape, ir absoliučioje įskaitoje.

Nors „Nemuno žiedo“ sprinto ir slalomo žiemos čempionatas baigėsi, didžioji dalis dalyvių jau planuoja dalyvauti panašiose vasaros sezono lenktynėse. O tie, kas dar nori savo jėgas išbandyti tirpstančioje lenktynių trasoje, saugiai tai gali padaryti ateinantį savaitgalį „Nemuno žiedo“ laisvų važiavimų sesijos metu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius