-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Netikėta BMW E46 avarija: automobilis paslydo lygioje vietoje

„Hankook Baltic 1000 km race“ lenktynės 84-ame rate buvo sustabdytos dėl avarijos. Starto-finišo tiesiojoje, lėkdamas didesniu nei 150 km/val. greičiu, automobilio nesuvaldė ir į atitvarus nuskriejo Wardas Sluysas. Patyręs lenktynininkas teigė, kad avariją patyrė dėl sudėtingų oro sąlygų.

Pernu miestą, prie kurio įkurta „Auto24Ring“ trasa, nuo pat šeštadienio ryto siaubia audra: čia pučia stipresnis nei 10 m/s vėjas ir pastoviai lyja. Dėl tokio oro kai kuriose trasos vietose pradėjo kauptis vanduo ir tapo ypatingai slidu.

„Čia per pavojinga. Trasoje visur vanduo, automobiliai kai kuriose vietose plaukia. Negalime važiuoti normaliu greičiu“, – tik išlipęs iš automobilio sakė W.Sluysas.

Vietoje, kurioje avariją patyrė W.Sluysas, incidentai įvyksta itin retai. Čia lenktynininkai važiuoja gana dideliu greičiu, tačiau juda tiesia trajektorija.

Praėjus keliolikai minučių po incidento, lenktynininkas pripažino padaręs klaidą ir neslėpė, jog „Auto24Ring“ trasa yra puiki, tačiau važiavimas tokiomis sąlygomis – didelis iššūkis. Jo nuomone, varžybų teisėjai turėjo išleisti saugos automobilį dar iki avarijos.

15min.lt/Audriaus Gavėno nuotr./BMW avarija
15min.lt/Audriaus Gavėno nuotr./BMW avarija

„Hankook Baltic 1000 km race“ varžybų vadovas Raulis Koovas po avarijos nusprendė sustabdyti lenktynes. Jo teigimu, trasa tapo nesaugia dėl pažeisto atitvaro ir kol jis nebus sutvarkytas, lenktynės negali būti pratęstos.

Trasos darbuotojų teigimu, atitvaro remontas turėtų trukti apie pusvalandį.

VIDEO: Olandų BMW E46 avarija „Hankook Baltic 1000 km race“ lenktynėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius