-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Oficialu: M.Chiltonas lieka „Marussia“ ekipoje

„Marussia“ ekipa šiandien oficialiai paskelbė pasirašiusi sutartį su Maxu Chiltonu.
Maxas Chiltonas
Maxas Chiltonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai bus pirmas kartas kai komanda išlaikys tą pačią pilotų sudėtį antrus metus iš eilės. M. Chiltono ekipos draugu bus Julesas Bianchi.

Britas, atstovaudamas „Marussia“ komandai, F-1 debiutavo pernai. Geriausias M. Chiltono rezultatas – 14 vieta Monako GP lenktynėse. Sportininkas taip pat pernai pagerino vieną iš „Formulės-1“ rekordų – debiutiniame sezone finišavo visose 19 varžybų.

Julesas Bianchis
Julesas Bianchis

„Džiaugiuosi galėdamas tai paskelbti. Tikrai esu dėkingas „Marussia“ ekipai už tikėjimą manimi ir suteiktą antrą šansą. Tęstinumas man yra vienas iš svarbesnių dalykų. GP2 čempionate lenktyniavau tris metus. Per pirmus daug ko išmokau, o antraisiais jau spaudžiau kiek galėjau. Kovojome dėl pergalių ir „pole“ pozicijų, daug kas pasikeitė. Tikiuosi, kad su „Marussia“ ekipa nutiks kažkas panašaus“, – sakė M. Chiltonas.

Tai, jog ekipai pavyko dar vieneriems metams išlaikyti tuos pačius pilotus pasidžiaugė ir „Marussia“ sporto direktorius Graeme‘as Lowdonas.

Maxas Chiltonas
Maxas Chiltonas

„Iki šiol pas mus nebuvo taip, jog ta pati pilotų pora gintų komandos garbę antrus metus iš eilės. Atsižvelgiant į visus techninius pokyčius, kurie mūsų laukia šiemet, tęstinumas bus itin svarbus. Praėjusiais metais Maxas stipriai patobulėjo. Pažįstame Maxą jau seniai. Pažiūrėkite į jo pasirodymus žemesnės kategorijos čempionatuose. Jis neskubėjo iš vieno čempionato perbėgti į kitą. Maxas pasilikdavo ir mokydavosi.“, – sakė „Marussia“ sporto direktorius G. Lowdonas.

„Marussia“ komandai paskelbus apie pasirašytą sutartį su M. Chiltonu, „Caterham“ lieka vienintele ekipa nepatvirtinusi nė vieno piloto šių metų sezonui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius