Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos „Omnitel 1000 km lenktynių“ savaitgalio naujovė – „Samsung Fast Lap“ varžybos

Karštais vasaros savaitgaliais vienu iš patraukliausių kelionės maršrutų tautiečiams tampa Lietuvos pajūris. Vieni renkasi ramų poilsį kopose, apsuptose kvepiančių pušų, kiti aktyviai dalyvauja kurorto naktiniame gyvenime. Kiekvienam pagal skonį. Tačiau mūsų pajūris turi vieną nuostabią ypatybę – vieną kartą metuose Palangoje vyksta neabejotinai didžiausias ir garsiausias automobilių sporto renginys, kurio dalimi bus ir „Fast Lap“ komanda. Taigi, trečiasis šio sezono etapas, pavadinimu „Samsung Fast Lap“, įvyks Palangoje, „Omnitel 1000 km lenktynių“ metu.
„Fast Lap Race“ lenktynių akimirka
„Fast Lap Race“ lenktynių akimirka / Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr.

Greitojo rato varžybos, oficialiai pasivadinusios „Samsung Fast Lap“, tęsia naujovių paiešką: antrojo etapo metu išbandžiusios nepažįstamą „Bikernieki Moto“ trasą, trečiajame mėgins „Omnitel 1000 km lenktynių“ trasos asfaltą. Nedaugelis „Samsung Fast Lap“ dalyvių yra važiavę šioje trasoje ir tai darė kitokio formato lenktynėse. Dėl kaip įmanoma geresnio laiko nevažiavo nė vienas iš jų, todėl įspūdžių ir naujų atradimų turėtų patirti kiekvienas.

Kita naujiena etapo dalyviams bei žiūrovams bus lenktynių tvarkaraštis. Jau įpratome prie tradicinių šeštadienių, kai veiksmas prasideda ankstų rytmetį ir tarsi estafetė tęsiasi iki pat vakaro, o tada greitai susipakavę skubame namo ilsėtis. Šįsyk galėsime kiek sulėtinti tempą ir iš širdies pasimėgauti renginiu.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Fast Lap Race lenktynių akimirka
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„Fast Lap Race“ lenktynių akimirka

„Samsung Fast Lap“ lenktynės šį kartą vyks dvi dienas: liepos 21-22 d. Pirmą dieną bus treniruotės, įskaitiniai grupių važiavimai bei klasių nugalėtojų apdovanojimai, o antrąją – Finalinis važiavimas ir finalo apdovanojimai. Taigi, greičiausieji vairuotojai, kurie pateks į finalą, turės galimybę pailsėti, pasisemti naujų jėgų kovai dėl pergalės, arba per naktį pašalinti automobilių gedimus, kurių, kaip žinia, lenktynėse pasitaiko. Beje, šios dvi dienos yra ketvirtadienis-penktadienis. Tad visi, nenorintys praleisti reginio, jau dabar skubėkite pas darbdavius derinti išeiginių klausimo.

Preliminarus „Samsung Fast Lap“ tvarkaraštis:

Liepos 21 d.

9:00 – 11:00 Administracinė/Techninė komisija
11:15 - 11:30 Informacinis pranešimas dalyviams
11:45 - 13:05 Apšilimo treniruotės
13:05 - 13:25 I Grupės važiavimas
13:25 - 13:45 II Grupės važiavimas
13:45 - 14:05 III Grupės važiavimas
14:05 – 14:25 IV Grupės važiavimas
14:30 - 14:50 I Grupės važiavimas
14:50 - 15:10 II Grupės važiavimas
15:10 - 15:30 III Grupės važiavimas
15:30 - 15:50 VI Grupės važiavimas
16:35 Klasių rezultatų paskelbimas ir apdovanojimai „Lenktynių klube“

Liepos 22 d.

14:25 – 14:35 Du paradiniai ratai (visų 60 dalyvių)
14:40 – 15:10 Finalas
15:50 Finalo rezultatų paskelbimas ir apdovanojimai „Lenktynių klube“.

„Samsung Fast Lap“ dalyvių sąraše išvysime 60 pavardžių. Didžioji jų dauguma turėtų būti pažįstama visiems nuolatiniams renginio fanams: susitiks patys pajėgiausi bei ištikimiausi renginio dalyviai. Taip pat bus keletas naujų kviestinių svečių iš Lietuvos bei užsienio.

Andriaus Lauciaus nuotr./Mareks Matvejevs, Lotus Elise
Andriaus Lauciaus nuotr./Mareks Matvejevs, „Lotus Elise“

Patirties „Omnitel 1000 km lenktynių“ trasoje jau yra ragavę Paulius Insoda, važiuosiantis su garsiąja „Audi Xtra Coupe“, Vytas Bilinskas su galingu „Mitsubishi Lancer Evo VIII“ automobiliu, Andrius Žemaitaitis su „VW Golf GTI“, Vaidotas Mitkus su „Subaru Impreza WRX“, Tomas Gruzdys su „Nissan 200SX“, Rimas Cesiulis, pasirodysiantis su iš pirmo žvilgsnio visiškai nelenktynišku automobiliu „VW Transportes S4“.

Taip pat ne kartą „Omnitel 1000 km“ lenktynėse dalyvavo ir Vytenis Gulbinas, vairuojantis Audi A4, Karolis Doleba su „BMW 323ti“, Dainius Matijošaitis su „Mitsubishi Lancer Evo IX“ bei labai laukiamas „Samsung Fast Lap“ naujokas Robertas Kupčikas, vairuosiantis „BMW M3“.

Etapo dalyviai ne tik sieks laimėti „Samsung Fast Lap“, bet ir pagerinti trasos rekordą. Šiuo metu šis rekordas priklauso Peteriui Dumbreckui, kuris su „Spyker Squadron“ automobiliu įveikė ratą per rekordinį 1:19.041 laiką. „Samsung Fast Lap“ dalyviai turi du pranašumus: kadangi jiems nereikia apsukti 1000 ratų distancijos, galima sąlyginai mažiau tausoti automobilį, panaudoti maksimalius jo resursus.

Kitas aspektas - automobiliai, turintys saugos lankus, galės važiuoti su „slick“ tipo padangomis. Bet ar šių pranašumų pakaks rungiantis su tokia galinga technika kaip „Spyker“, nežinia.

Nors „Samsung Fast Lap“ lenktynės vyks dvi dienas, vis dėlto siūlytume aplankyti mūsų zoną ir šeštadienį, kur visą dieną vyks automobilių paroda. Galima bus pasigrožėti ir iš arčiau apžiūrėti mūsų dalyvių automobilių parką. Pastarasis visuomet kupinas įvairovių, patenkinačių skirtingus skonius ir pomėgius. Kartu su „Samsung Fast Lap“ dalyvių automobiliais bus išrikiuotos ir „Istorinių automobilių lenktynių“ mašinos.

Taigi, belieka pas sinoptikus užsisakyti saulėtą orą ir lėkti į mūsų nuostabųjį kurortą. O ten jau rasite ir jūrą, ir gražių automobilių, ir dar gražesnių žmonių. „Samsung Fast Lap“ laukia jūsų!

Giedriaus Matulaičio/matulaitis.lt nuotr./Fast Lap pirmas etapas. Žmonės
Giedriaus Matulaičio/matulaitis.lt nuotr./„Fast Lap“ pirmas etapas. Žmonės

Norbefilms vaizdo siužetai apie pirmąjį ir antrąjį „Fast Lap“ etapus:

VIDEO: NORBEFILMS | Fast Lap 2011 I etapas

VIDEO: NORBEFILMS | FAST LAP 2011 II etapas - Bikernieki Moto, Riga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius