Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje ketinama atgaivinti automobilių treko lenktynes ant „Ekrano“ marių ledo

Panevėžio automobilių sporto klubas „Autus“ pasiryžo įgyvendinti idėją į Panevėžį sugrąžinti žiemos treko lenktynes ant ledo. Organizatoriai tokius ketinimus pristatė miesto savivaldybės renginių organizavimo komisijai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Ketvirtadienį Panevėžio miesto savivaldybėje susirinkusi renginių organizavimo komisija išgirdo automobilių sporto klubo „Autus“ prašymą leisti rengti treko lenktynes ant „Ekrano“ marių ledo.

Po to, kai prieš dešimtmetį įlūžo ant šio vandens telkinio važinėjęs traktorius ir žuvo žmogus, bet kokiems pasivažinėjimams „Ekrano“ marių ledu buvo uždegta raudona šviesa.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

ASK „Autus“ atstovai tvirtina, kad pasivažinėjimas ant ledo būtų puiki proga ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir vairavimo entuziastams išmėginti jėgas saugioje ir plačioje trasoje.

Ne paslaptis, kad kiekvieną žiemą, atsiradus ledui, didžiuosius Panevėžio rajono vandens telkinius apsupa adrenalino mėgėjai. Tiesa, nelegaliai vykstantys pavieniai pasivažinėjimai ne visada būna saugūs. Apie tai byloja ir metų pradžioje įvykusi kraupi nelaimė, kai važinėjantis ledu ir atsitrenkus į krante augusius medžius žuvo „Subaru“ keleivė.

ASK „Autus“ teigimu, ši idėja pakviestų visus gerų emocijų mėgėjus savo sugebėjimus pademonstruoti oficialiai, saugiai ir per petį nesižvalgant, ar krante jų nelaukia policijos pareigūnai bei aplinkosaugininkai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Planuojama, kad trasa bus atitverta nuo žiūrovų, vyks prekyba, o prieš pagrindines varžybas bus vykdomos ir laisvosios treniruotės. Organizatoriai teigia matuosiantys ledo storį ir jei jis neatitiks reikalavimų, varžybų nevykdys.

Kol kas Panevėžio miesto savivaldybė leidimo ASK „Autus“ šioms varžyboms organizuoti neišdavė. Būsimi organizatoriai išgirdo, kokius leidimus iš įvairių tarnybų jie dar turi gauti, buvo pateiktos rekomendacijos ir pastebėjimai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Panašios oficialios automobilių treko lenktynės ant ledo su savivaldybių pritarimais beveik kiekvieną žiemą vyksta Pajiešmeniuose, Kupiškyje, Pakruojyje, Šakiuose, Rokiškyje, Panevėžio rajone ir kituose regionuose.

VIDEO: Lenktynės ant Pajiešmenių tvenkinio ledo

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius