Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutiniame „Formulės–1“ etape taškų neiškovojusi „Ferrari“ žadą fantastišką finišą

„Ferrari“ pasirodymas Didžiosios Britanijos „Grand Prix“ praėjusį sekmadienį buvo prasčiausias šį sezoną. Šiose lenktynėse komandos nariai ispanas Fernandas Alonsas ir brazilas Felipe Massa pasidalino atitinkamai 14–ą ir 15–ą vietas bei taškų italams neuždirbo, rašo „Yahoo Sports“
Fernando Alonso
Fernando Alonso / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iki sezono finišo likus 9 etapams F. Alonsas trykšta optimizmu ir žada geresnį sezono finišą visiems savo komandos gerbėjams: „Aukščiau galvas vaikinai. Mes laimėsime čempionatą. Esame šio sezono pusiaukelėje ir dar yra daugybė laiko atsitiesti“.

F.Massa taškų neiškovoja jau pastarosiose trijose lenktynėse, o F. Alonsas per tą laiką surinko vos devyniolika ir yra penktas asmeninėje įskaitoje bei 47 taškais atsilieka nuo pirmoje vietoje esančio „McLarens“ lyderio Lewiso Hamiltono.

Konstruktorių taurėje „Ferrari“ padėtis dar keblesnė – su 165 taškais jie yra treti bei 113 taškų atsilieka nuo pirmaujančių „McLarens“.

Daug geresnes pozicijas turinčios „Red Bull“ komandos savininkas Christianas Horneris mano, kad kol kas anksti ką nors prognozuoti, kas bus ant apdovanojimų pakylos po paskutinių lenktynių Abu Dabyje. „Manau dar liko ilgas kelias iki čempionato pabaigos. Turėtų būti žavinga antroji sezono pusė“, – tikino jis.

Nors „Red–Bull“ komanda šiemet turi neabejotinai greičiausius bolidus ir yra iškovojusi devynias startines pozicijas iš dešimties etapų, „McLarens“ pirmauja čempionate tiek pilotų, tiek konstruktorių įskaitoje.

Tokio gero pasirodymo šiemet nesitikėjo ir šio sezono lyderis bei 2008 metų pasaulio čempionas L.Hamiltonas: „Visiškai nesitikėjau dabar pirmauti čempionate. Nemaniau, kad taip gerai važiuosiu.“

Šiuo metu L.Hamiltonas turi trapią persvarą asmeninėje įskaitoje bei 12 taškų lenkia savo komandos draugą J.Buttoną, o jį ir „Red Bull“ pilotą M.Webberį skiria 17 taškų. Konstruktorių taurėje „McLaren“ turi kiek didesnę 27 taškų persvarą prieš „Red–Bull“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius