-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki pretendentai tapti Europos šoninio slydimo čempionu

Rugsėjo 6-7 dienomis Kaune įvyks Europos šoninio slydimo čempionato „Drift Allstars“ finalas. Jame paaiškės, kuris sportininkas galės didžiuotis 2014-ųjų „Drift Allstars“ čempiono titulu. Pristatome penkis pretendentus tapti geriausiu 2014-ųjų Europos „drifteriu“.
„Drift Allstars“ poriniai važiavimai
„Drift Allstars“ poriniai važiavimai / Andriaus Lauciaus nuotr.

Jamesas Deane‘as, 343 taškai

21 metų airis yra šio sezono lyderis ir jau žino, ką reiškia būti „Drift Allstars“ čempionu – šį titulą jis yra iškovojęs 2011-ais metais. Būdamas 20-ies metų amžiaus, J.Deane‘as jau buvo iškovojęs 5 čempiono titulus ir lipęs ant podiumo 28-iose profesionaliose varžybose. Visa tai jis pasiekė turėdamas vos 4 metų patirtį šoniniame slydime.

Jo automobilis – „Nissan 200SX“ (S14), po kurio kapotu sumontuotas „Toyota“ 2JZ-GTE variklis. Galia – 750 AG.

„Drift Allstars“ nuotr./„Drift Allstars“ varžybos
„Drift Allstars“ nuotr./„Drift Allstars“ varžybos

Piotras Wiecekas, 302 taškai

Vienai stipriausių Lenkijos šoninio slydimo komandų „BudMat“ priklausantis P.Wiecekas jau praėjusiais metais kone kiekviename „Drift Allstars“ etape patekdavo į geriausiųjų penketuką. Šiemet jis kyla dar aukščiau ir yra vienas pagrindinių pretendentų tapti šios serijos čempionu.

Jo automobilis – taip pat „Nissan 200SX“ (S14), po jo kapotu taip pat įmontuotas „Toyota“ variklis 2JZ_GTE, tačiau dauguma važiuoklės elementų panaudota nuo „Nissan Skyline R34“.

Dawidas Karkosikas, 288 taškai

Dar vienas „BudMat“ komandos atstovas, jau praėjusiais metais įsiminęs renginį Kaune stebėjusiai auditorijai. Įspūdingais važiavimais pasižymėjęs ir tik finale pralaimėjęs lenkas šiemet jau nugalėjo Čekijoje, o pergalė Lietuvoje gerokai padidintų jo galimybes triumfuoti „Drift Allstars“ čempionate.

D.Karkosikas, kaip ir pagrindiniai jo konkurentai, vairuoja „Nissan 200SX“ (S14), tačiau šio variklis – „Nissan Skyline“ jėgainė RB25DET. Šis automobilis yra vienas galingiausių visoje „Drift Allstars“ rikiuotėje – „Nissan“ išvysto 800 AG.

Andriaus Lauciaus nuotr./„Drift Allstars“ varžybų Kaune kvalifikacija
Andriaus Lauciaus nuotr./„Drift Allstars“ varžybų Kaune kvalifikacija

Jackas Shanahanas, 259 taškai

Jauniausias „Drift Allstars“ dalyvis – jam vos 14 metų. Airis pradėjo dalyvauti šoninio slydimo varžybose būdamas vos 12 metų, o būdamas 13-os jau pasirodė Airijos čempionate. 2013-aisiais jis jau dalyvavo „Drift Allstars“ čempionate bei tą sezoną baigė septintoje vietoje. Dabar jis – ketvirtas. Jeigu ant podiumo nepavyks užlipti šiemet, tai kitąmet jau tikrai jį ten pamatysime. Kita vertus, J.Shanahanas dar neprarado vilčių šiemet užimti ir pirmąją vietą.

Airio automobilį atspėti nebūtų sunku. Tai – „Nissan 200SX“ (S14A). Tačiau po jo kapotu rasime labai neįprastą egzempliorių – 3,2 l darbinio tūrio BMW M3 jėgainę. Žinoma, prie jos pridėta turbina, o pats motoras išvysto 700 AG. Tai – „Drift Allstars“ vidurkis.

Andriaus Lauciaus nuotr./„Drift Allstars“ poriniai važiavimai
Andriaus Lauciaus nuotr./„Drift Allstars“ poriniai važiavimai

Janis Eglite, 238 taškai

„Egle, Egle“, – šią skanduotę lietuviai tikrai pamena. Praėjusiais metais ryškiai žaliu BMW 3 „chuliganu“ važiavęs J.Eglite užėmė pirmą vietą „Drift Allstars“ etape Lietuvoje. Regis, Kaunas jam sėkmingas – iš varžybų pasitraukus lietuviams, latvis vietinių žiūrovų buvo priimtas tarsi savas. Kas paneigs, kad jis nelaimės dar vieno etapo Lietuvoje, kur turės didžiulį palaikymą? Juolab kad 24-ių metų J.Eglite dar turi teorinių šansų tapti 2014-ųjų „Drift Allstars“ čempionu. Jo pasiekimas pernai – antra vieta.

Latvis šiemet iškeitė BMW „chuliganą“ į naujesnį trečios serijos BMW (E46). Variklis – tikras amerikietiškas V8 su turbina – „Chevrolet“ LS1. Galia – 800 AG.

Andriaus Lauciaus nuotr./„Drift Allstars“ poriniai važiavimai
Andriaus Lauciaus nuotr./„Drift Allstars“ poriniai važiavimai

Kaune dalyvaus ir lietuviai

„Drift Allstars“ varžybose Kaune pasirodys ir keli lietuviai: Timas Simniška, Kęstutis Petronis, Mantas Kulvinskas, Andrius Vasiliauskas ir kiti.

Bilietus į renginį galite rasti Bilietai.lt kasose.

VIDEO: „Drift Allstars“ varžybos Lietuvoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius