Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pergalė šių metų ralio sezone Giedriui Notkui būtų reiškusi karjeros pabaigą

Šeštadienį Druskininkuose pasibaigė Lietuvos ralio čempionato etapas, kuris išaiškino visus nežinomuosius kovoje dėl visų metų apdovanojimų. Čia itin atkakli kova virė tarp Giedriaus Notkaus ir Janio Vorobjovo, kurio pergalę sezone lėmė paskutinysis greičio ruožas. Latvis aplenkė Giedrių Notkų ir užsitikrino Lietuvos čempiono vardą.
Giedrius Notkus
Giedrius Notkus / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Dar neprasidėjus „Rally Classic“ varžyboms ore tvyrojo įtampa, mat pergalė šiame ralyje didelę reikšmę turėjo net keturiems ekipažams. Dėl šios priežasties buvo aišku, kad atkakliausia kova virs tarp M.Samsono, V.Žalos, G.Notkaus ir J.Vorobjovo.

Tačiau netrukus Druskininkuose pasikartojo Elektrėnuose jau matytas scenarijus. M.Samsonas ginklus sudėjo tuomet, kai neatlaikė jo ir Mindaugo Varžos BMW M3X. Problemų patyrė ir į rikiuotės galą nukrito V.Žala, tad kova užvirtė tarp likusių pilotų – G.Notkaus ir J.Vorobjovo.

Likus vienam greičio ruožui dar pirmavo G.Notkus, kuriam pergalė šiame ralyje būtų atnešusi čempiono titulą. Į paskutinį „dopą“ G.Notkus ir D.Strižanas atvažiavo turėdami beveik dvidešimties sekundžių persvarą, tačiau jos neišlaikė. Įtampą jautusius lietuvius aplenkė ir nugalėtojo titulą užsitikrino J.Vorobjovs.

Po tokio finišo G.Notkus neslėpė nusivylimo ir tikino, kad paskutiniame greičio ruože buvo neatleistinai daug klaidų.

„Šiek tiek trūko apšvietimo ir koncentracijos. Galbūt šturmanui buvo sunku naktį. Pračiuožėme vieną sankryžą, užgesome, jungėme atbulinę pavarą. Daug praradome laiko.

Skaudu, bet gal kitą kartą...

Gavosi taip, kad Janis mus aplenkė devyniomis sekundėmis ir tai lėmė metinę įskaitą. Janis prieš šį etapą atsiliko septyniais taškais, o dabar gavo devynis ir mus aplenkė. Skaudu, bet gal kitą kartą...

Įtampa darė savo. Net ne paskutiniame greičio ruože, bet nuo pat ralio pradžios. Pirmuose dopuose buvo sunku susikaupti. Trečiame greičio ruože važiavome su nuleistu ratu, nes prieš startą laiku nepastebėjome, kad ratas tuščias.

Buvome ir nuo kelio nulėkę, išmušėme galinę važiuoklę. Viskas susidėjo į krūvą ir tenka pripažinti, kad šiandien buvome silpnesni“, – sakė G.Notkus.

Panevėžietis pridūrė, kad kol kas trauktis iš ralio pasaulio neketina, tačiau apie tai būtų pagalvojęs, jei būtų pavykę laimėti čempiono vardą.

„Fanai kažkiek džiaugiasi, kad nelaimėjau ralio, nes buvau pažadėjęs, kad jei šiemet tapsime čempionais, baigsiu karjerą ir nebevažiuosiu. Tai buvau pažadėjęs ir žmonai. Taip kad kitais metais tikrai lenktyniausime“, – tvirtino G.Notkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius