Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pirelli“ pristatė 18 colių padangas F-1 bolidams

„Pirelli“ internete išplatino nuotraukas bei video medžiagą, kurioje pirmą kartą pademonstravo F-1 bolidui skirtas 18 colių padangas. Pastarosios, naudojant „Lotus“ bolidą, bus pirmą kartą išmėgintos trečiadienį Silverstone vyksiančiuose bandymuose.
„Pirelli“ R18 padanga
„Pirelli“ R18 padanga / „Pirelli” nuotr.

Padangų tiekėja taip elgiasi tam, kad padėtų lengviau apsispręsti FIA, F-1 komisijai bei Strategijos grupei apsispręsti ar būtent tokio dydžio ratus reiktų pradėti naudoti čempionate nuo 2017 m, kuomet baigsis dabar galiojanti sutartis su „Pirelli“.

„Viskas dėl estetikos, tad nusprendėme pamėginti. Ar tai pritrauktų F-1 arčiau įprastų automobilių, ar tai kryptis, kuria norėtų pasukti šis sportas? Nusprendėme, kad būtų gerai F-1 komisijai bei Strategijos grupei pademonstruoti, kaip šių metų F-1 bolidas gali atrodyti su 18 colių padangomis“, – sakė P.Hembery.

Italų kompanijos autosporto direktorius Paulas Hembery užsiminė, kad „Pirelli“ sutiktų gaminti tokio dydžio padangas, tačiau tuo pačiu pridūrė, kad žvelgiant į tolimesnę ateitį čempionate būtų galima naudoti dar didesnes padangas.

„Prieš kelis metus sakėme, kad sutiktume jei čempionate būtų naudojami didesnio diametro ratlankiai. Tačiau tuo pačiu pabrėžėme, kad darysime tai, ko nori šis sportas“, – kalbėjo „Pirelli“ specialistas P.Hembery.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius