Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmame Dakaro etape Benediktas Vanagas pateko į „Top 20“

Vos 39 kilometrų pirmojo Dakaro greičio ruožo atkarpa turi nedidelę įtaką bendroje dvi savaites truksiančio maratono rezultatų lentelėje, tačiau sugadinti galima labai daug. Tai įvertinę, lietuvių ekipažai pasirinko konservatyvesnę taktiką važiuoti atsargiai, tačiau tai toli gražu nereiškia važiuoti lėtai.

Benedikto Vanago ir Sebastiano Rozwadowskio ekipažas užėmė 17-ą vietą ir antradienio greičio ruože turės gerą startinę poziciją. Jie, startavę iš 25-os, vos 39 kilometrų distancijoje pademonstravo puikų greitį, trasą įveikė per 27 min. 43 sek. ir nuo lyderio atsiliko 2 min. 2 sek.

Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio ekipažas, preliminariais duomenimis, per porą pozicijų nukrito: startavę 27-oje, jie klasifikuojami 29-i. Jie nuo lyderio atsiliko 4 min. 39 sek.

Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas, iš 63-os starto pozicijos pakilo į 41-ą. Tačiau, nesėkmingai šokdami per dvigubą trampliną, nulėkė nuo kelio.

VIDEO: Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno komentaras po Dakaro pirmojo greičio ruožo

B.Vanagas: 39 km buvo sudėtingesni, nei įsivaizdavome

„Pirmasis greičio ruožas įveiktas. Tie 39 kilometrai buvo truputi sudėtingesni nei mes įsivaizdavome. Daug trialo elementų ir tikrai daug vietų, kur buvo galima apgadinti automobilį pakankamai stipriai. Greičio ruožo viduryje pasivijome kolegą Stephaną Schottą su MINI. Teko kokių 10 kilometrų prasivažiuot jo dulkėse, niekaip nepavyko aplenkti. Manau, kad darbą komanda padarė, tikrai pasistumėjome į priekį. Rytoj turėsime komfortiškesnę starto poziciją“, – po finišo atviravo B.Vanagas.

A.Juknevičius: per daug pavojingų vietų lenkimui

„Nuotaikos puikios, viskas labai puiku – trasoje buvo visko – balų, sauso grunto, labai įdomi ir puiki vieta paskutiniams pastebėjimams prieš tikrojo Dakaro ralio pradžią. Nemažai laiko važiavome dulkėse, bet tokia jau trasa, rizikuoti lenkiant čia nebuvo verta – per daug pavojingų vietų“, – įspūdžius pasakojo A. Juknevičius. „Dabar mūsų laukia labai ilgas pervažiavimas iki Argentinos bivuako, turėsime laiko detaliai išanalizuoti kiekvieną iš įveiktų 39-ių kilometrų.“

VIDEO: A.Juknevičius prologo greičio ruožą vadina pačiu geriausiu per jo dalyvavimo Dakare istoriją

Automobilių įskaitoje greičiausias buvo katarietis Nasseras Al-Attiyah su „Toyota Hilux“, 39 km trasą įveikęs per 25 min. 41 sek. Xavieras Ponsas atsiliko 24 sek., Nani Roma – dar penkiomis.

Dukart Dakare nugalėjusio N.Al-Attiyah „Toyota Hilux“ netrukus po finišo susidūrė su aušinimo problemomis, o katariečiui teko netgi išsitraukti gesintuvą. Vėliau jo komandos draugas Ginielis de Villiersas, pirmame etape užėmęs penktą vietą, jį nutempė iki vietos, kur automobilį galėjo apžiūrėti mechanikai.

Kad tokiame trumpame greičio ruože klaidos lemia daug, papasakoti galėtų praėjusių metų Dakaro nugalėtojas Stephane'as Peterhanselis: dėl dar nežinomų priežasčių jis trasoje prarado apie minutę laiko ir, startavęs pirmas bei turėdamas švarų kelią, finišavo nepatekdamas į pirmąjį dešimtuką.

Visus pirmojo Dakaro greičio ruožo rezultatus rasite paspaudę čia.

Motociklų įskaitoje nugalėjo Xavieras de Soultrait su „Yamaha“, tą pačią 39 km distanciją įveikęs per 28 min. 20 sek. Nuo jo vos 2 sek. atsiliko Juanas Pedrero Garcia, dar septyniomis – Ricky Brabecas.

Šioje įskaitoje važiuoja ir du estai su „Husqvarna“ motociklais. Toomas Triisa, startavęs iš 103 pozicijos, pakilo iki 59-os, o Martas Meeru iš 85 nukrito į 114-ą.

Keturračių klasėje dominavo „Yamaha“ vairuotojai, užėmę pirmas penkias vieta: pirmą užėmė Marcelo Medeirosas (32 min. 53 sek.), antrą – Gastonas Gonzalezas, trečias liko Nelsonas Augusto Sanabria Galeano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius