Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis kartų nugalėtojo karūna džiaugėsi M.Tankevičius

Nors Lietuvos kartingo federacijos rengiamas šalies atviras čempionatas baigsis tik rugsėjo 12-ąją Vilniuje, tačiau penktojo etapo lenktynėse, šeštadienį vykusiose Aukštadvaryje (Trakų rajonas), jau paaiškėjo pirmasis pirmenybių laimėtojas.
Penktojo etapo lenktynės vyko Aukštadvaryje
Penktojo etapo lenktynės vyko Aukštadvaryje / fotovaldas.com/Valdo ČIČINSKO nuotr.
Temos: 1 Karūna

Juo tapo galingiausią, KZ2 klasės kartą vairuojantis „MS Kart“ komandos lenktynininkas Martynas Tankevičius. Jis Aukštadvaryje įtikinamai laimėjo ir pusfinalio, ir finalinį važiavimus. Dabar Martyno taupyklėje - 195 taškai ir jis nepriklausomai nuo paskutiniojo etapo rezultatų tapo nebeįkandamas varžovams, teigiama pranešime spaudai.

Pirmąjį čempionato laimėtoją šiltai pasveikino Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Darius Jonušis, etapo varžybas nepriekaištingai organizavusios VšĮ „Rotena“ atstovai, o baikerių klubo „Stranger MC“ motociklininkai, nugalėtoją su kitais etapo prizininkais apvežė garbės ratą.

Antrą vietą šioje klasėje iškovojo „Rotenos“ atstovas Vytautas Surdokas, o trečiąja tenkinosi „RKV Racing“ lenktynininkas Vitalijus Gudzenka. Jiems paskutiniojo etapo batalijos bus lemiamos. Kiek didesnį pranašumą turi V. Gudzenka, kurio sąskaitoje po penkių etapų 96 taškai. 67 taškus turi „Petrašiūnų“ ekipos narys Ignas Misevičius, o 60 – V. Surdokas.

Gražiausia finalinė kova

Puikus, saulėtas oras lenktynininkams netrukdė pademonstruoti meistriškumą, o bene labiausiai intriguojanti kova, beje, jau ne pirmą kartą šiais metais, vyko tarp „Raket“ klasės sportininkų. Mažieji čempionato dalyviai žiūrovams pažėrė visą virtinę įspūdingų lenkimų ir itin dažną lyderių kaitą.

Iš to didžiausios naudos sau išpešė „ART Kart“ sportininkas Tomas Aniūnas, ir pusfinalyje, ir finale įrodęs trapią persvarą prieš abu kartus antruoju finišo liniją kirtusį Šiaulių kartingo klubo atstovą Airidą Šiaurį, kuris pranoko „MS Kart“ narį Simą Tankevičių ir maskvietį Vadimą Šapovalą, besivaržantį šalies kartingo atvirame čempionate ir atstovaujantį „IJ Racing“ komandai.

Varžybų organizatoriai iš „Raket“ klasės sportininkų išskyrė dešimties metų neturinčiųjų grupę, kurios prizininkais tapo „MS Kart“ sportininkas Lukas Stanevičius, Šiaulių kartingo klubo narys Haroldas Šimkūnas ir Panevėžio rajono MKSC atstovas Emilijus Montvila.

Šios klasės čempionas paaiškės tik po baigiamojo etapo lenktynių. Į titulą realiausiai pretenduoja T. Aniūnas (202 taškai) ir A. Šiaurys (192 t.), o dar vienam Šiaulių kartingo klubo nariui Kasparui Tiškovui (128 t.) teks susigrumti su V. Šapovalu (123 t.) kovoje dėl trečiosios vietos.

Broliai didina persvarą

Kovoje dėl sezono laurų penktojo etapo varžybos itin svarbios buvo ir „Rok“ klasėje besivaržantiems „Juta Racing“ lenktynininkams broliams Ignui ir Jonui Gelžiniams. Aukštadvarį jie paliko ne tik pasipuošę ąžuolo lapų vainikais, bet ir aukštai pakelta galva. Šįkart abu važiavimus laimėjo Jonas, etapo lenktynėse savo taupyklę papildęs dar 45 taškais. Antroji vieta atiteko jaunesniam Ignui, kuris pusfinalyje į priekį buvo praleidęs „MS Kart“ sportininką Paulių Paškevičių, tačiau finale atsirevanšavo.

Ketvirtas finišo liniją kirto Panevėžio rajono MKSC lenktynininkas Karolis Mažeikis. Tai aukščiausia šiemet Karolio iškovota pozicija.

Likus dar vieno etapo lenktynėms didžiausias viltis laimėti čempiono laurus puoselėja Jonas (195 t.) ir Ignas Gelžiniai (188 t.). Į trečiąją poziciją su 156 taškais realiausiai pretenduoja P. Paškevičius. O kuris palypės laipteliu aukščiau – ar „AJ Racing“ sportininkas Vaidotas Šmatavičius, ar „Juta Racing“ garbę ginantis Tadas Ramonas, turintys po 121 tašką, spėti nedrįsta niekas.

Varžėsi ir dėl taurių

Čempionato penktojo etapo varžybose kartingo meistrai kartu varžėsi ir dėl „Kroon Oil“ taurių, kurios įteiktos minėtų klasių nugalėtojams bei kartingų sporto veterano Algimanto Čeglausko prizo, dėl kurio kovojo ICC ir laisvosios klasių lenktynininkai.

ICC klasės sportininkų ginčą laimėjo „Petrašiūnų“ klubo narys Vidmantas Guzevičius, pranokęs „Rotenos“ atstovą Aloyzą Čekavičių ir savo komandos draugą Andrių Daunorą.

Tarp laisvosios klasės lenktynininkų dominavo latviai – nugalėtojo titulą pelnęs Edgaras Tomaševičius ir trečias finišavęs Jevgenijus Hrapanas. Greta latvių antrąjį nugalėtojų pakylos laiptelį iškovojo „Autentus“ atstovas Osvaldas Glebavičius.

Penktojo etapo lenktynių komandinę įskaitą įtikinamai laimėjo „MS Kart“ komanda, pelniusi 70 taškų ir su 304 taškais dar labiau sutvirtinusi čempionato lyderės pozicijas.

Antroji vieta atiteko „Juta Racing“ lenktynininkams, iškovojusiems 30 taškų, kurie po penkių etapų turi 144 taškus ir užima tokią pat poziciją. Trečioji vieta pripažinta tiek pat taškų kaip ir antroji prizininkė pelniusiai „ART Kart“ komandai. Po penkių etapų jos taupyklėje - 140 taškų ir trečioji pozicija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius