-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pirmosiose lenktynėse K.Vasiliauskas finišavo aštuntas (papildyta 17.00 val.)

Ispanijoje, Barselonos trasoje vykstančiame paskutiniame „Formulės-2“ etape, Kazimieras Vasiliauskas pirmosiose lenktynėse finišavo aštuntas ir iškovojo vieną įskaitinį tašką. Lenktynes laimėjo čempionato lyderis Andy Soucek.
„Formulės-2“ lenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas
„Formulės-2“ lenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas / „Promosportas“ nuotr.

Startavęs iš 10 pozicijos, Kazimieras po pirmojo rato pakilo į 9 vietą. Ketvirtame rate apmaudus variklio gedimas iš lenktynių privertė pasitraukti R.Wickensą, o Kazimieras pakilo į 8 rikiuotės vietą.

„Promosportas“ nuotr./„Formulės-2“ lenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas
„Formulės-2“ lenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas

Lenktynėms įpusėjus, jaunasis lenktynininkas sugebėjo šiek tiek atitrūkti nuo Tobias Hegewaldo ir bandė vytis 7 pozicijoje buvusią šveicarę Natashą Gachnang. Keletą ratų tarp šių lenktynininkų atstumas tai sumažėdavo, tai padidėdavo, tačiau Natashai vis pavykdavo išlaikyti maždaug sekundės persvarą.

Pakankamai nuobodžiose lenktynėse Kazimierui taip ir nepavyko aplenkti varžovės, nors kertant finišo liniją, juos skyrė tik 0,499 sekundės.

Po finišo, Barselonos trasos spaudos centre, K.Vasiliauskas papasakojo apie tik ką pasibaigusias lenktynes: „Pirmame posūkyje po starto varžovams palikau šiek tiek per daug vietos ir pats išslydau ant labiau dulkėto asfalto. Kelias prarastas pozicijas atkovojau jau antrame posūkyje, o toliau vykusias lenktynes galėčiau suskirstyti į tris dalis. Pirmojoje, beveik šešis ratus bandžiau lenkti N.Gachnang ir tiesiosios pabaigoje pakankamai priartėdavau, tačiau dėl mojuojamos geltonos vėliavos, čia lenkimai buvo draudžiami. O visose kitose trasos vietose aplenkti įmanoma tik jei varžovas padaro labai grubią klaidą. Antrojoje lenktynių dalyje tiesiog saugojau padangas ir stengiausi neatsilikti, tikėdamasis trečiojoje dalyje spurtuoti. Tačiau lenktynėms einant į pabaigą pradėjau jausti, kad greituose posūkiuose variklis praranda galią. Susidūrėme su kažkokia technine problema, kurią iki rytojaus turėsim išspręsti.“

„PromoSportas“ nuotr./„Formulės-2“ lenktynininkas K.Vasiliauskas
„Formulės-2“ lenktynininkas K.Vasiliauskas

Pasak Kazimiero trenerio, BMW vairavimo akademijos instruktoriaus Dariaus Jonušio, ruošiantis rytojaus lenktynėms svarbu identifikuoti dėl ko prarandama galia: „Tai, kad Kazimieras net su nepilnai funkcionuojančiu automobiliu sugebėjo iškovoti tašką, rodo jo puikią formą. Tačiau techniką rytojui reikės rimtai patikrinti. Tikėtinos kuro tiekimo arba elektronikos problemos. Viena iš priežasčių gali būti prasitrynes kuris nors laidas. Su panašia problema vakar susidūrė N.Gachnang ir jos automobilyje buvo pakeisti visi laidai. Iš šių lenktynių labai daug nesitikėjome. Dešimtoji starto pozicija tokioje konkurencingoje aplinkoje tikrai nieko gero nežadėjo, tačiau tikiu, kad rytoj mūsų reikalai pasitaisys. Visiškai aišku, kad Kazimierui po starto reikės iškovoti kuo daugiau pozicijų, nes, kaip parodė šios dienos lenktynės, jau po kelių ratų čia smarkiai sudyla padangos ir varžovai tiesiog tęsia lenktynes be didelių galimybių lenkti“.

Rytoj 13.05 val. vyksiančiose antrosiose lenktynėse Kazimieras startuos iš šeštos vietos.

Lenktynių rezultatai:

1. Andy SOUCEK
2. Mikhail ALESHIN +4.389
3. Tristan VAUTIER +7.6454
4. Julien JOUSSE FRA +7.980
5. Philipp ENG AUT +13.329
6. Mirko BORTOLOTTI +13.825
7. Natacha GACHNANG +16.977
8. Kazimieras VASILIAUSKAS +17.476
9. Tobias HEGEWALD +19.251
10. Milos PAVLOVIC +24.503

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius