Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po naktinių lenktynių Italijoje – į Europos čempionatą Švedijoje

Naktį lenktyniaujantys automobiliai ralio arba žiedinėse lenktynėse yra gan įprastas reiškinys, tačiau naktį lenktynių trasoje vykstančios kartingo lenktynės – tai jau išskirtinis įvykis. Būtent tokias lenktynes kartą per metus organizuoja „World Series Karting“ lenktynių serijos rengėjai. Šį kartą jos vyko Italijoje turbūt vienoje moderniausių, „Adria“ lenktynių trasoje. Į ją susirinko per du šimtus greičiausių lenktynininkų iš viso pasaulio. Tarp jų dalyvavo ir du lietuviai. Italijos „DR Racing“ komandą „KF Junior“ klasėje atstovavo Justas Jonušis, o KZ2 klasėje kovėsi Džiugas Tovilavičius.
„Wsk Night“ kartingo varžybos
„Wsk Night“ kartingo varžybos
Temos: 1 Kartingai

„Tai pirmos lenktynės, kuriose dalyvavau visiškoje tamsoje. Finaliniai važiavimai vyko pirmą valandą nakties, todėl šiek tiek baiminausi nuovargio. Tačiau iš kitos pusės viskas buvo netgi lengviau, nes dieną ore tvyrojo didžiulis karštis, kuris vakare nuslūgo ir lenktyniauti buvo netgi lengviau. Akis visai kitaip mato posūkius ir asfalto danga visai kitos spalvos. Ypač pavojingas vienas posūkis, kuris buvo šešėlyje. Įvažiuojant į jį tiesiog nieko nesimatė,“ – pasakoja J. Jonušis.

„KF Junior“ klasėje susikovė 37 lenktynininkai iš 20 skirtingų pasaulio šalių. Po pirmųjų kvalifikacinių važiavimų Justas Jonušis nustebino komandą, parodydamas antrą rezultatą savo grupėje. Tarp visų sportininkų jis buvo septintas ir prieš atkrintamąsias lenktynes tai nuteikė itin optimistiškai.

Justas Jonušis
Justas Jonušis

Pirmajame atkrintamajame važiavime J. Jonušis startavo iš trečios pozicijos ir jau po pirmo posūkio pakilo į antrą vietą. Antroje vietoje lietuvis ir važiavo visas lenktynes, bet likus vos dviem ratams iki finišo į jo kartingą rėžėsi vienas pagrindinių lietuvio priešininkų šiame sezone - italas Nicola Abrusci. Po smūgio abu sportininkai išlėkė iš trasos ir lenktynių tęsti jau nebegalėjo.

Antrajame važiavime vėl startavęs iš trečios vietos Justas pravažiavo labai atsargiai ir finišavo aštuntas. Kitame kvalifikaciniame važiavime jau Justas padarė klaidą ir vienu metu buvo nusiritęs net į paskutinę vietą, tačiau sugebėjo pakilti iki 14 pozicijos.

„Mes komandoje, išanalizavę Justo važiavimą, manome, kad lietuvis, jeigu galima taip išsireikšti, tiesiog perdegė. Tokio aukšto rango varžybose jis niekada nebuvo taip aukštai starto pozicijoje. Dėl to ir pridarė klaidų. Tačiau svarbiausia, kad jis lengvai iškopė į finalą, o pirmą sezoną šioje klasėje lenktyniaujančiam sportininkui tai puikus pasiekimas,“ – prieš finalinius važiavimus sakė „DR Racing“ komandos vadovas, penkis kartus pasaulio kartingo čempionas Danilo Rossi.

Iki šiol nesu praleidęs nei vienų „Eneos 1000 km“ lenktynių, bet komanda būtent šį savaitgalį pasirinko testams Švedijoje prieš pasiruošimą Europos kartingo čempionatui

Po permainingų atkrintamųjų varžybų, pusfinalyje Justas Jonušis startavo iš tryliktos vietos ir, pakilęs per tris pozicijas, finišavo dešimtas, o pagrindiniame finale po kontaktų su priešininkais, nulaužtu aušinimo radiatoriumi ir nukritusiu duslintuvu lietuvis liko dvidešimtas.

KZ2 klasėje lenktyniavęs Džiugas Tovilavičius šiose lenktynėse užėmė puikią 8 vietą.

Iš karto po lenktynių Justas Jonušis išvyksta į Švediją kur jau kitą savaitgalį Kristianstado lenktynių trasoje vyks antrasis CIK-FIA Europos kartingo čempionato etapas.

„Kaip gerai, kad šiais metais „ENEOS 1000 km“ visos lenktynės bus transliuojamos internetu. Galėsiu bent taip jas pamatyti. Iki šiol nesu praleidęs nei vienų, bet komanda būtent šį savaitgalį pasirinko testams Švedijoje prieš pasiruošimą Europos kartingo čempionatui,“ – kiek nusivylęs, kad negalės būti Palangoje liepos 16-18 dienomis, sakė Justas Jonušis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius