Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po pirmos Portugalijos ralio dienos lyderiu išlieka M.Hirvonenas

Po Jari-Matti Latvalos nesėkmės ketvirtajame Portugalijos ralio greičio ruože, į priekį išsiveržė „Citroen“ komandos pilotas Dani Sordo, tačiau lyderio poziciją jis išlaikė neilgai.
Po pirmos Portugalijos ralio dienos lyderiu išlieka M.Hirvonenas.
Po pirmos Portugalijos ralio dienos lyderiu išlieka M.Hirvonenas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktajame greičio ruože nuvažiavus apie 800 metrų nuo starto sportininkas padarė klaidą ir praradęs apie 20 sekundžių nukrito į trečiąją vietą. Pirmas penktajame greičio ruože į finišą atvažiavo Mikko Hirvonenas, po kurio įsitvirtino lyderio pozicijoje. Antras buvo Sebastienas Loebas, o trečias atvažiavo jaunasis „Citroen Junior“ komandos pilotas Sebastienas Ogieras.

“Greičio ruožą pravažiavome gerai , bet aš nežinau, ką daryti dabar. Nenoriu rytoj startuoti iš pirmos pozicijos - tai nėra idealu, bet taip pat aš nenoriu atiduoti 20 sekundžių, kurias turėčiau prarasti, kad nukrisčiau už Loebo” – po penktojo greičio ruožo komentavo Mikko Hirvonenas.

Po šio greičio ruožo bendroje įskaitoje į antrąją vietą pakilo po ilgos pertraukos į ralio trasas sugrįžęs Marcusas Gronholmas.

„Nemėgstu žaisti taktinių žaidimų ir šiuo metu aš važiuoju ralį įprastai. Mikko važiuoja gerai, bet niekas nežino, kas gali nutikti – gali būti, kad rytoj aš startuosiu iš pirmosios pozicijos“ – sakė M.Gronholmas.

Po to sekusį šeštąjį greičio ruožą vėl laimėjo D.Sordo, vairuojantis „Citroen C4 WRC“ automobilį. Antras liko Mikko Hirvonenas su „Ford“, o trečias į finišą atvažiavo S.Loebas.

Paskutiniame – septintajame pirmos dienos greičio ruože pirmas į finišą atvažiavo titulą ginantis S.Loebas, antrąjį geriausią laiką parodė norvegas Petteris Solbergas, kuris vairuoja ne „pirmos jaunystės“ „Citroen Xsara WRC“, o trečias finišo liniją kirto suomis Mikko Hirvonenas.

Rezultatai po pirmos Portugalijos ralio dienos:

1. Mikko Hirvonenas 0.0
2. Danis Sordo +15.0
3. Sebastienas Loebas +18.0
4. Marcusas Gronholmas +25.9
5. Petteris Solbergas +42.2
6. Sebastien Ogieras +1:04.0
7. Matthew Wilsonas +1:14.6
8. Evgeny Novikovas +1:33.7
9. Henning Solbergas +1:33.8
10. Madsas Ostbergas+2:42.1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius