Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po varžybų Šiauliuose „bulių kautynių“ sezonas pasiekė finišo tiesiąją

Sekmadienį greta Šiaulių buvo duotas startas jau trečiam iš keturių „bulių kautynių“ ir „bulių“ kroso etapų. Dalyviai savo jėgas šįsyk išmėgino Aleksandrijos kroso trasoje.
Važybų akimirka
Važybų akimirka / Nerijaus Jankausko / NJ Foto nuotr.

Šįkart „bulių“ kautynių važiavimai buvo išties žavingi, kadangi trasoje netrūko ne tik kontaktų, bet ir virtimų. Organizatoriams ne kartą teko stabdyti varžybas dėl trasoje apverstų ar savo jėgomis apsivertusių dalyvių. Verta paminėti, kad Šiaulius šiuo metu drąsiai galima vadinti „bulių kautynių“ sostine, tad nenuostabu, kad ir dalyvių čia susirinko daugiau nei įprastai.

Sunkiųjų „bulių“ įskaitoje triumfavo išskirtinai Šiauliečiai. Jie išsidalijo visas tris prizinines vietas. Daugiausiai žalos varžovams padarė ir pirmąją vietą laimėjo Žydrūnas Rimkus. Jam kiek nusileido kraštiečiai Martynas Jarockis ir Tomas Zolubas.

Nerijaus Jankausko / NJ Foto nuotr./Važybų akimirka
Nerijaus Jankausko / NJ Foto nuotr./Važybų akimirka

Lengvųjų „bulių“ įskaitoje triumfavo Joniškio atstovas Deivydas Kelpšas, kuris aplenkė gerai žinomą šiaulietį, „Autoplius Fast Lap“ žiedinių lenktynių dalyvį, dabar išbandžiusį automobilių naikinimo sportą, Mantą Neverdauską. Trečiąją vietą laimėjo kitas Joniškio atstovas Ovidijus Vilčiauskas.

„Bulių“ kroso važiavimuose, kurie vyko pagal autokroso taisykles, ir kuriuose buvo vengiama kontaktų, dalyviai varžėsi trijose klasėse. Dviejų litrų klasėje niekam vilčių nepaliko paskutinę naktį prieš varžybas iki paryčių savo „Opel Corsa“ variklį keitęs Donatas Stašiūnas-Žvėris. Laipteliu žemiau finišavo Radviliškiui atstovaujantis Julius Labanauskas, o trečią vietą gausioje sportininkų rikiuotėje užėmė Raimondas Monstvila.

Nerijaus Jankausko / NJ Foto nuotr./Važybų akimirka
Nerijaus Jankausko / NJ Foto nuotr./Važybų akimirka

1,6 litro variklių įskaitoje aukščiausios prabos apdovanojimą namo parsigabeno panevėžietis Artūras Stanys. Jis už savęs paliko kraštietį Egidijų Nevulį ir Biržų atstovą Dainių Stapulionį.

Prie starto čia tradiciškai stojo ir merginos. Moterų kroso įskaitoje pirmąją vietą laimėjo joniškietė Egidija Goscickaitė. Už jos finišavo Šiaulių atstovė Gintarė Breivytė, o trečioje vietoje įsitvirtino Karolina Kazakevičiūtė.

Iki finalinio, ketvirtojo „bulių kautynių“ ir „bulių kroso“ etapo liko kiek daugiau nei mėnuo. Dalyviai savo bolidus dar kartą surems spalio 9-ą dieną Joniškio autokroso trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius