Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Porsche“ grįžta į Le Maną kautis su „Audi“ ir „Peugeot“

Vokietijos automobilių gamintojas „Porsche“ skelbia oficialiai grįžtantis į žymiausias 24 val. lenktynes Le Mane. Primename, kad būtent „Porsche“ yra sėkmingiausias šių lenktynių dalyvis su 16 pergalių savo sąskaitoje.
„Porsche 911 GT1“
„Porsche 911 GT1“ / Gamintojo nuotr.

Šis pranešimas išplatintas vos kelios dienos po „Porsche 911“ pergalės Niurburgringo lenktynėse. Tose pačiose lenktynėse hibridinis 919 RSR pirmą kartą įveikė visas 24 valandas.

Kokiu automobiliu lenktyniaus „Porsche“? Mes esame beveik 100 proc. tikri, kad jie šioms lenktynėms paruoš „RS Spyder“ specialiai ilgiems nuotoliams. Šiuo metu niekas negali pasipriešinti dyzeliu varomiems „Peugeot“ ir „Audi“ automobiliams, taigi tikėtina, kad „Porsche“ taip pat griebsis alternatyvių degalų (nors dyzelinis variklis mažai tikėtinas, veikiau jie naudos hibridinę pavarą).

„Mes pradedame tyrimus, koks automobilis būtų greičiausias ir patikimiausias. Nuo 2014 metų įsigaliojantys techninio reglamento atnaujinimai turėtų būti palankūs mūsų hibridiniams sprendimams, jau naudojamiems lenktynėse“, – pasakoja Hartmutas Kristenas.

Paskutinį kartą „Porsche“ laimėjo Le Maną dar 1998 metais su 911 GT1 automobiliu. Jį vairavo Allanas McNishas, Laurentas Aiello ir Stephaneas Ortelli. Pirmasis šiuo metu lenktyniauja su „Audi“ – konkurentų komandoje – tačiau savo „Twitter“ puslapyje jis džiaugėsi šiuo sprendimu.

„Puikios žinios, kad „Porsche“ grįžta į LMP1 klasę Le Mane. Lauksime gražios sportinės kovos iš Flahto (miestas Vokietijoje, – red. past.).“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius